Cum sa-ti mentii moralul ridicat, dupa concediere

Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 10:52
2334 citiri
Cum sa-ti mentii moralul ridicat, dupa concediere

Vestea concedierii aduce un dezechilibru in viata oricarui angajat, atat la nivel financiar cat si pe plan emotional. Iata cateva metode prin care poti evita depresia post-concediere, prin tehnici de sustinere a moralului. 

Fa diferenta intre valoarea personala si job

Prejudecatile cu care se confrunta societatea ne determina sa punem un semn de egalitate intre noi si jobul pe care il avem.

Persoana fiecaruia inseamna mai mult decat rezultatul activitatii zilnice, de aceea nu trebuie sa lasi aceasta etapa din viata ta sa te demoralizeze total.

Dovedeste-ti tie ambitia

Chiar daca incepi o noua cariera sau gasesti un alt job in acelasi domeniu, trebuie sa fii constient ca ai puterea necesara sa faci tot ce iti planuiesti.

Daca iti este greu sa realizezi acest lucru, gandeste-te la lucrurile pe care le-ai obtinut de-a lungul intregii vieti.

Familia iti va fi mereu aproape

Trebuie sa fii constient ca prietenii si familia tin la tine, oricare ar fi situatia ta profesionala.

Bazeaza-te pe ei pentru a obtine toata sustinerea necesara in aceasta perioada, pentru ca ei vor fi langa tine oricand ai nevoie de incurajare.

Priveste-te in oglinda

Fa o lista de lucruri pe care le apreciezi la tine.

Orice detaliu care te diferentiaza de cei din jur trebuie notat si luat in calcul pentru a da un impuls stimei fata de propria persoana atunci cand simti ca lucrurile se agraveaza.

Nu inceta sa fii activ

Oricat de tare de-ar deprima ideea de a intra in somaj, incearca sa faci exercitii fizice zilnic, macar cate o jumatate de ora.

Nu te limita doar la sala de fitness, poti alege orice sport iti face placere, pentru ca exercitiul are un efect imediat asupra starii tale de spirit.

Inscrie-te la cursuri

Cursurile te pun in legatura cu alti oameni care impartasesc aceleasi interese, iti pot asigura un mediu primitor intr-o perioada dominata de grijile financiare.

Cu aceasta ocazie poti invata lucruri noi de care nu ai fi avut timp in alte conditii. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#concediere, #job, #moral , #Stiri Locuri de munca