Cum se acorda in 2015 indemnizatia de crestere a copilului?

Miercuri, 14 Ianuarie 2015, ora 09:40
2297 citiri
Cum se acorda in 2015 indemnizatia de crestere a copilului?

Legea stabileste ca parintii pot beneficia, la cerere, de concediu pentru cresterea copilului si de o indemnizatie lunara aferenta in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni. Insa, in aceasta situatie, solicitantii trebuie sa indeplineasca anumite conditii.

Persoanele care obtin venituri supuse impozitului in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului pot sa beneficieze, in mod optional, de concediu pentru cresterea acestuia, dar si de o indemnizatie lunara, asa cum prevede Ordonanta de urgenta nr. 111/2010. Acestea se acorda la fiecare nastere.

Cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului reprezinta 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni, insa, in functie de durata concediului pentru care opteaza parintii, acesta are anumite limite minime si maxime.

Limitele indemnizatiei sunt stabilite prin raportare la indicatorul social de referinta (ISR), acesta avand in anul 2015 valoarea de 500 de lei (asa cum a fost stabilita inca din 2008).

Afla care sunt limitele minime si maxime ale indemnizatiei pentru cresterea copilului, cine poate beneficia de aceasta si care sunt actele necesare de pe Avocatnet.ro.

#indemnizatie crestere copil, #acte indemnizatie copil, #calcul indemnizatie copil , #Stiri Locuri de munca