Cum se munceste intr-unul dintre cele mai fericite locuri de pe pamant

Duminica, 17 Mai 2015, ora 17:58
1368 citiri
Cum se munceste intr-unul dintre cele mai fericite locuri de pe pamant

Olanda este listata frecvent in topul celor mai bune locuri de pe pamant in care sa traiesti. Copiii olandezi sunt printre cei mai fericiti copii din lume, potrivit UNICEF.

Buna dispozitie a olandezilor ar putea avea legatura cu atitudinea lor relaxata in ceea ce priveste munca, scrie The Economist.

Angajatii olandezi au un program de lucru mai lejer decat cei din alte tari occidentale. Astfel, mai mult de jumatate dintre ei lucreaza cu jumatate de norma - 26,8% dintre barbati si 76,6% dintre femei muncesc mai putin de 36 de ore pe saptamana.

In restul Uniunii Europene, doar 8,7% dintre barbati si 32,2% dintre femei lucreaza part-time, ceea ce inseamna aproximativ 20% din numarul total de angajati. Procentul este mai mic in SUA, de 18,9%, respectiv 12,6% dintre barbati si 25,8% dintre femei.

In Olanda, tara bogata, nu a fost nevoie ca familia sa aiba doua venituri pentru a se bucura de un trai confortabil. Iar pana in anii 1980 societatea a fost dominata de valorile ...citeste mai departe despre "Cum se munceste intr-unul dintre cele mai fericite locuri de pe pamant" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Olanda joburi part time, #angajati Olanda, #slujba jumatate norma , #Stiri Locuri de munca