Cum si de ce sa iti schimbi cariera

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 11:33
1967 citiri
Cum si de ce sa iti schimbi cariera

Analizeaza-ti atent situatia, iar daca ceea ce faci acum te nemultumeste, fa tot ce-ti sta in putinta pentru a-ti pregati o intrare stralucita in domeniul in care iti doresti cu adevarat sa faci cariera, te sfatuiesc expertii in HR citati de Forbes.com. 

Afla ce iti place sa faci

Examineaza cu atentie ce iti face placere sa faci si ce nu, ce n-ai mai face cu niciun pret sau ce ti-ar placea cu adevarat sa faci zilnic.

In urma acestei analize, poti sa iti dai seama ce tip de job ti s-ar potrivi mai bine.

Descrie-te in termenii noii profesii

In loc sa iti slefuiesti CV-ul, realizeaza-ti o autobiografie de o pagina care sa iti prezinte aptitudinile si experienta in limbajul specific profesiei alese.

Urmeaza cursuri de specializare

In mod evident, nu poti sa faci o schimbare brusca de la broker de credite la psiholog.

Daca noul domeniu ales are nevoie de o anumita diploma, va trebui sa faci un sacrificiu si sa te intorci pe bancile facultatilor.

Cursurile la distanta sunt cele mai indicate, pentru ca in acest mod poti sa iti respecti si programul normal de la jobul actual, potrivit specialistilor citati de Forbes.

Aduna experienta prin voluntariat

Pentru a-ti imbunatati calificarea si vizibilitatea si pentru a-ti face cat mai multe cunostinte din aria domeniului in care ai vrea sa te dezvolti in continuare, fa o investigatie mai amanuntita si ofera-te voluntar in cadrul organizatiilor interesate de astfel de parteneriate.

Cauta sa cunosti oameni din domeniu

Daca esti interesat sa iti schimbi cariera, si mai ales daca esti interesat sa faci o mutare la un post superior intr-un plan profesional total paralel celui actual, referintele personale sunt cele care fac diferenta, sustin specialistii citati de Forbes.

Fa in asa fel incat sa fii prezentat unei persoane din domeniul ales si stabileste o intalnire in care sa discutati detalii ale meseriei.

Astfel vei crea oportunitatea de a invata lucruri noi si de a te face cunoscut in domeniu, potrivit publicatiei Forbes.

Socializeaza

Daca iti doresti intr-adevar sa faci o schimbare de profesie, nu ezita sa apelezi la orice prieten pentru a obtine cunostinte care au deja experienta in cariera pe care vrei sa o urmezi.

#cariera, #experienta, #job , #Stiri Locuri de munca