Cum socializezi, la noul loc de munca

Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 14:45
2514 citiri
Cum socializezi, la noul loc de munca

Eforturile profesionale nu se termina odata cu incheierea “vanatorii de joburi”. Odata acceptat intr-o companie, trebuie sa pui accent foarte mare pe activitatea de networking intern daca vrei sa iti pastrezi avantul pentru o evolutie pozitiva a carierei tale, sustin expertii in HR citati de Monster.com.

Iata o serie de sfaturi pentru a lansa cu succes “campania” ta de networking la noul job.

Intelege importanta networking-ului timpuriu

Cand esti nou-venit intr-un mediu de lucru, vei fi judecat inca de la inceput, iar dorinta fiecaruia este de a fi vazut drept o persoana activa si responsabila, spun specialistii.

O modalitate buna de a incepe socializarea este sa te prezinti colegilor prin actiuni pozitive, care te caracterizeaza.

Vizibilitatea ta trebuie insa sa fie atent calibrata pentru ca in calitatea ta de nou venit, actiunile exagerate te pot dezavantaja.

Alege cu grija persoanele cu care socializezi

Incepe sa creezi legaturi cu persoanele care lucreaza in acel loc de cel mult un an, intrucat ei iti vor putea spune cu exactitate pe baza caror lucruri vei fi evaluat.

In continuare, il poti intreba pe seful tau care sunt cele mai importante persoane pe care ar trebui sa le cunosti.

Afla care sunt oamenii cu putere in companie, cei care sunt responsabili cu sarcinile esentiale si incearca sa iti dai seama ce trebuie sa faci ca sa devii unul dintre ei.

Cum sa iti indeplinesti planul

Cand incepi munca la noul job, iti doresti sa iti faci legaturi cat mai repede pe masura ce iti construiesti reputatia de coleg serios si muncitor.

Nu e o idee buna sa pierzi vremea pe la biroul fiecaruia, de aceea trebuie sa profiti de momentele de socializare din pauzele de cafea, cele pentru masa sau minutele de dinaintea programului de lucru, ca sa impartasesti impresii si sa ceri sfaturi.

In aceste momente, colegii sunt mai relaxati si prietenosi, si pot sa iti ofere atentia de care ai nevoie, spun specialistii.

Extinde reteaua de cunostinte in toata compania

Cercetarile recente au demonstrat ca legaturile sociale fara stabilitate te pot ajuta sa obtii un job.

Cele puternice insa, cu legatura profesionala intre ele, reusesc sa iti obtina chiar si o promovare.

Cauta ocazii sa extinzi aria de cunostinte, ofera-te voluntar in diferite echipe functionale si astfel ai putea invata foarte multe despre compania in care lucrezi.

Fii cat mai relaxat

Toate eforturile tale de networking trebuie sa ramana la un nivel informal, fara intalniri matinale fortate care pot trezi suspiciuni.

Chiar daca socializarea are un rol important, trebuie sa fii constient ca in primele zile de munca exista totusi aspecte profesionale esentiale pe care nu le poti neglija.

#cariera, #job, #networking, #socializare , #Stiri Locuri de munca