Curtea de Apel Bucuresti decide, vineri, daca obliga MFP la deblocarea contului de salarii al ICCJ

Joi, 23 Iulie 2009, ora 15:07
1898 citiri
Curtea de Apel Bucuresti decide, vineri, daca obliga MFP la deblocarea contului de salarii al ICCJ

Curtea de Apel Bucuresti va decide, vineri, daca va obliga Ministerul Finantelor Publice sa deblocheze contul de salarii al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa ce, joi, CAB a judecat un nou proces deschis de ICCJ impotriva MFP, informeaza NewsIn.

Actiunea instantei supreme a fost depusa pe 21 iulie, procesul judecandu-se in doar doua zile de la inregistrare, la un complet de urgente. Astfel, reprezentantii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au cerut, joi, instantei, sa oblige Ministerul Finantelor Publice la plata drepturilor banesti pentru luna iunie, care sa includa si sporul de stres de 50%, prin deblocarea contului de salarii.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a precizat ca refuzul de viza al controlorului delegat al Ministerului Finantelor Publice este nejustificat si reprezinta un "exces de putere".

De cealalta parte, consilierul juridic al Ministerului Finantelor Publice a explicat ca institutia Curtii de Conturi a confirmat refuzul de viza pe care l-a considerat justificat.

Prin urmare, MFP a sustinut ca Inalta Curte ar fi putut contesta doar acest act al Curtii de Conturi si, din aceasta cauza, a ridicat exceptia inadmisibilitatii.

Instanta suprema a mai cerut Curtii de Apel Bucuresti sa oblige MFP sa deblocheze contul de salarii in termen de o zi de la hotarare.

La cererea Ministerului Finantelor Publice, Curtea de Apel Bucuresti a amanat pronuntarea, pentru vineri dimineata, pentru ca Ministerul sa depuna concluzii scrise.

Reprezentantii MFP au cerut judecatorului, la termenul de joi, amanarea procesului, avand in vedere ca actiunea a fost depusa marti, iar timpul pentru pregatirea apararii a fost unul scurt.

De asemenea, MFP a ridicat o exceptie de neconstitutionalitate, respinsa, insa, de judecator, dupa care l-a recuzat pe acesta.

Conducerea CAB a respins cererea de recuzare si acelasi judecator a continuat procesul. Acesta este al treilea proces deschis de Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva Ministerului Finantelor, dupa ce angajatii ICCJ nu si-au ridicat salariile pentru luna iunie.

 

#cab, # salarii, # spor, # judecata, # pogea , #Stiri Locuri de munca