CV-ul, imaginea ta profesionala

Luni, 20 Aprilie 2009, ora 10:39
3174 citiri
CV-ul, imaginea ta profesionala

Procesul de creare a CV-ului poate fi, in anumite conditii, descurajant. Exista atatea aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare cand vine vorba de acest proces de creatie, inclusiv gramatica, ortografie, punctuatie. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca introduci joburile potrivite, indatoririle realizate cu succes si orice altceva care garanteaza ca angajatorul iti va percepe reala valoare.

Cu atatea lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere, nu este de mirare ca oamenii intampina greutati in structurarea si crearea CV-ului. Pentru a te ajuta la conceperea unui CV corect si relevant, iata cateva lucruri esentiale care iti vor usura munca.

Asigura-te ca CV-ul tau este concentrat pe actiune

Una dintre greselile pe care le fac cei care isi cauta un job, atunci cand isi concep CV-ul, este ca insira responsabilitatile pe care le-au avut cat timp lucrau la o anumite companie, in loc sa noteze care au fost realizarile lor, rezultatele pe care le-au obtinut. De exemplu, daca ai creat un sistem pentru organizarea si sortarea dosarelor, in loc sa scrii ca “responsabilitatile tale includeau sortarea si organizarea hartiilor si a fisierelor electronice,” poti defini procesul, axandu-te pe actiune.

Cu alte cuvinte, incearca sa afirmi ca “ai creat si ai dezvoltat un sistem de indosariere, care a inclus atat documentele printate, cat si fisierele electronice ale intregului departament.” Cu cat esti mai exact in ceea ce priveste realizarile tale, cu atat mai usor va putea potentialul angajator sa-si creeze o imagine vie a abilitatilor tale.

Foloseste cuvintele-cheie potrivite

Atunci cand iti concepi CV-ul, incearca sa incluzi acele cuvinte-cheie care definesc domeniul in care lucrezi. Mai exact, ce sunt cuvintele-cheie? Acestea sunt cuvinte sau fraze care sunt considerate populare in domeniul in care lucrezi. De exemplu, in industria farmaceutica, poti folosi cuvantul “farma”, deoarece este usor de identificat de catre un profesionist din domeniu. Exista nenumarate alte exemple, iar alegerea cuvintelor-cheie nu ar trebui sa fie deloc dificila pentru cei care isi cunosc bine domeniul de activitate.

Incluzand cuvintele-cheie in CV-ul tau, te poti asigura ca orice software de scanare va identifica cuvintele respective si iti va sorta CV-ul in functie de acestea. Acest lucru iti creste sansele de a fi observat si selectat, prin intermediul CV-ului – mai ales daca aplici online pentru un job – si ofera angajatorilor o idee despre cat de bine informat esti asupra domeniului in care lucrezi.

Cunoaste scopul CV-ului tau

Inca un lucru care este important de retinut atunci cand iti redactezi CV-ul este sa-ti cunosti scopul, acesta fiind obtinerea unui interviu pentru angajare. Foarte frecvent, cei care isi cauta de lucru incep sa se obisnuiasca sa-si faca un CV la indigo, care sa arate destul de bine, dar care sa prezinte aceeasi informatie de la inceput si pana la sfarsit, fara nici un scop clar in minte. Asadar, in loc sa rescrii aceleasi informatii care erau potrivite pentru ultimul tau CV, de ce sa nu te gandesti la ceva nou, care l-ar putea impresiona pe potentialul angajator – si, cu putin noroc, chiar sa te ajute sa ii pasesti in birou pentru a sustine un interviu?

Foloseste “Bullet Points”

Daca vrei sa fii sigur ca angajatorul iti poate scana cu privirea CV-ul, si in acelasi timp sa nu piarda din vedere o informatie esentiala despre tine, este o idee buna sa folosesti “bullet points”, optiune pe care o gasesti in Word. Desi ar putea fi tentant sa scrii paragrafe in timp ce ideile nemaipomenite asteapta sa fie asternute pe hartie, este, de obicei, mai bine sa iti separi ideile pe hartie, pentru a-l ajuta pe manager sa identifice clar punctele esentiale ale CV-ului tau.

Sa stii ce anume sa adaugi la CV-ul tau este un lucru care te ajuta sa-I imbunatatesti calitatea de zeci de ori. Asadar, retine aceste sfaturi pe masura ce iti redactezi CV-ul , crescandu-ti astfel sansele de a fi observat si selectat cu usurinta.

#angajat, #cariera, #cv, #interviu, #job, #sef , #Stiri Locuri de munca