De ce are nevoie o companie de gandirea creativa

Marti, 19 Octombrie 2010, ora 15:30
2527 citiri
De ce are nevoie o companie de gandirea creativa

Gandirea creativa, "outside the box", este o conditie fara de care o companie nu poate supravietui, in conditiile actuale. Organizatiile care nu respecta aceasta regula au serios de suferit intr-o piata din ce in ce mai competitiva. O gandire inchisa, ostila schimbarii, "omoara" creativitatea celor din jur, prin pesimism si subjugare in fata vechilor credinte. 

Desi societatea evolueaza, unele persoane  nu se pot desprinde de gandirea cu care au fost obisnuite si se ancoreaza intr-o realitate proprie, opunand rezistenta maxima schimbarii.

Cand astfel de persoane se afla la conducerea unei companii, organizatia este sortita esecului, deoarece lipsa de adaptabilitate dauneaza atat capitalului uman cat si celui financiar, sustin expertii.

Ce inseamna gandirea lipsita de creativitate

Un angajat sau chiar un sef cu o gandire inchisa, de cele mai multe ori accepta situatia existenta, fara a cauta solutii inovative la probleme uzuale, din cauza temerilor privind asumarea riscurilor.

Acest tip de oameni accepta foarte greu adevarata valoare a unei idei si devin chiar aroganti cand sunt nevoiti sa aprecieze o idee de calitate.

Rareori se intampla ca acestia sa investeasca timp in transformarea unei solutii mediocre intr-o idee geniala, spun specialistii.

O persoana cu gandire inchisa considera o pierdere de vreme incercarea de a gasi alte solutii posibile, inafara de cea deja cunoscuta.

Cei mai “talentati” in gandirea inchisa nici macar nu sunt constienti de faptul ca asaneaza orice urma de entuziasm sau pasiune a celor din jur care inca mai gandesc creativ.

Chiar si cei mai inovativi angajati vor deveni lipsiti de creativitate in momentul in care vor inceta sa depuna eforturi pentru a gasi noi idei, lasandu-se prada apatiei si indiferentei.

Ce inseamna “gandirea creativa”

Angajatii care au o gandire creativa sunt oricand dispusi  sa abordeze  din diferite perspective activitatile zilnice, sunt optimisi si determinati sa gaseasca diferite solutii pentru problemele intalnite.

Acesti oameni sunt deschisi catre a face lucrurile diferit, se concentreaza pe valoarea pe care o are gasirea si utilizarea de noi idei si depun eforturi pentru a crea valoare in noi si noi moduri, spun specialistii.

Gandirea deschisa necesita capacitatea de a-i asculta pe ceilalti, incredere in membrii echipei si respectul fata de ideile de orice natura, venite din partea colegilor.

#companie, # gandire, # creativitate, # angajati , #Stiri Locuri de munca