De ce crearea a 50.000 de locuri de munca in 6 luni este o aberatie economica

Duminica, 21 Iulie 2013, ora 09:19
2168 citiri
De ce crearea a 50.000 de locuri de munca in 6 luni este o aberatie economica

Angajamentele Guvernului Ponta ca va absorbi in 6 luni 10 miliarde de euro si va creea in aceeasi perioada de timp 50.000 de locuri de munca fac din Planul National de Investitii o chestiune necredibila, sustine analistul economic Mircea Cosea.

"Din cauza termenului, acest plan este absolut necredibil! Este o chestiune fara nicio aplicabilitate practica! Nimeni nu poate crede ca de la 1 august pana la 31 decembrie Romania va absorbi 10 miliarde de euro si va crea 50.000 de locuri de munca. Este o aberatie economica", a declarat Mircea Cosea pentru Ziare.com, adaugand ca 50.000 de locuri de munca se creaza la o rata de crestere de peste 4%.

Intrebat cum a fost atunci posibil ca Guvernul Ponta sa creeze 100.000 de locuri de munca intr-un an, asa cum s-a laudat ministrul Dan Sova, Mircea Cosea s-a aratat extrem de sceptic.

"Eu nu stiu unde sunt locurile astea. Pe de alta parte, desfiintam locuri de munca, vezi Posta Romana, Oltchim, CFR, s.a., dar spunem ca se creeaza altele. Poate cum a facut domnul Boc, care a dat contracte de munca la presedintii de bloc si a 'creat' locuri de munca. Poate in Parlament, unde, intr-adevar s-au creat 'locuri de munca'", a comentat ironic prof. Cosea.

Citeste mai multe despre De ce crearea a 50.000 de locuri de munca in 6 luni este o aberatie economica pe Ziare.com.

#creare locuri munca, #Plan National Investitii, #analiza Mircea Cosea, #credibilitate Guvern , #Stiri Locuri de munca