De ce nu ai primit jobul, desi ai excelat la interviu

Vineri, 23 Iulie 2010, ora 14:21
2275 citiri
De ce nu ai primit jobul, desi ai excelat la interviu

Daca ai participat la mai multe interviuri si ai fost multumit de modul in care au decurs, dar te intrebi de ce a fost angajat altcineva in locul tau, in acest articol poti gasi 5 motive pentru care jobul a fost oferit altcuiva. 

Esti supracalificat

Desi poate suna a cliseu, exista sanse sa ai calificari prea mari pentru pozitia la care ai aplicat si asta poate fi un dezavantaj, mai ales pe timp de criza.

Un candidat supracalificat ar putea cere un salariu mai mare si un pachet consistent de beneficii pentru o oferta competitiva care sa il determine sa ramana angajat pentru mai mult timp.

Daca a existat un alt intervievat care s-a incadrat in calificarile cerute, fiind chiar la limita, s-ar putea sa fie in interesul companiei ca acea persoana sa fie angajata.

In acest mod va exista un angajat calificat si se vor economisi bani.

Nu cunosti persoanele potrivite

Chiar daca CV-ul tau este impecabil si te prezinti perfect la interviu, vei rata sansa de a obtine jobul pe care il meriti daca printre candidati exista cunostinte ale angajatorului.

Acesta este un motiv pe care nu il poti evita, orice ai face.

Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa dai un telefon sau un mail, dupa interviu, in care sa iti exprimi aprecierea fata de persoana care te-a intervievat.

O impresie buna te va pastra pe lista angajatorului, in cazul in care apar alte oportunitati.

Ai fost prea prietenos cu angajatorul

Este o idee foarte buna sa stabilesti o relatie buna cu intervievatorul , insa daca depasesti aceasta limita s-ar putea doar sa iti faci un prieten, in loc sa iti gasesti un job.

O alta varianta ar fi cea in care esti o persoana usor de intervievat, insa nu esti potrivit pentru job.

Chiar daca sociabilitatea e o trasatura importanta intr-un interviu, ea nu te poate asigura ca vei obtine cu adevarat acel job.

Ai impus conditii nepotrivite

Poti fi cel mai potrivit pentru acel job, insa daca impui conditiile nepotrivite, ai putea rata sansa de a fi angajat.

Poate nu te vezi pe acelasi post o perioada lunga de timp sau ai fost nevoit sa lucrezi la ore neobisnuite la jobul anterior, insa fii constient ca asta te-ar putea scoate din cursa.

Daca se poate, incearca sa nu impui conditii sau macar demonstreaza ca esti dispus sa faci compromisuri.

Cu toatea acestea, daca ai o conditie care nu poate fi negociata sub nicio forma, cel mai corect este sa o prezinti in interviu, pentru ca nu are sens sa pierzi vremea stiind ca lucrurile nu vor decurge asa cum trebuie, intr-un final.

Un motiv neprevazut

De cele mai multe ori, angajatul nici nu afla care este acest motiv.

Se intampla sa obtii un job fara nicio legatura cu specializarea ta, doar pentru simplul fapt ca ai gasit un element comun cu intervievatorul sau poate pentru ca ai o abilitate pe care angajatorul o cauta in mod deosebit.

Exista si situatia in care ai fost tot atat de calificat ca si un alt concurent, iar angajatorul l-a ales la intamplare pe celalalt, mai norocos.

Ar putea fi multe alte scapari din timpul interviului care sa iti fi adus minusuri in fata angajatorului.

Fii sincer cu tine si incearca sa iti dai seama ce greseli ai facut in timpul interviului, analizeaza-le cu atentie si invata din ele, pentru a le evita la urmatorul interviu.

Oricare ar fi greselile tale, nu iti fie teama sa dai un telefon sau un mail dupa interviu si sa ii intrebi in mod politicos de ce nu ai fost potrivit pentru postul respectiv.

Adopta o atitudine profesionista si multumeste-le ca te-au ajutat sa intelegi unde ai gresit sau care sunt imbunatatirile pe care poti sa le faci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#angajator, #greseli, #interviu, #job , #Stiri Locuri de munca