De ce sa-ti cauti un job in concediu

Joi, 15 Iulie 2010, ora 15:10
1962 citiri
De ce sa-ti cauti un job in concediu

Daca ideea de a te intoarce din concediu inapoi la locul de munca iti distruge ultimele zile de vacanta, e cazul sa iti reorganizezi urmatoarea perioada libera astfel incat sa gasesti un job mai bun. Cel mai bun suvenir pe care ti-l poti aduce dintr-o vacanta este un nou job, mai ales in conditiile actuale de pe piata muncii, potrivit site-ului Monster.com

Avantajele activitatii de “job-hunting” in vacanta

Folosirea timpului liber castigat dupa luni intregi de munca, in scopul gasirii unui nou job prezinta foarte multe avantaje.

Cand esti in concediu, ai mai mult timp sa te intalnesti cu potentialii angajatori si esti disponibil in orice zi a saptamanii.Nu esti nevoit sa grabesti un interviu important pentru a te incadra in pauza de masa.

Daca stilul tau de imbracaminte este mai degraba casual, nu vei genera semne de intrebare daca apari la serviciu imbracat elegant.

Fiind in timpul tau liber, nu mai esti nevoit sa cauti motive de sanatate sau familiale pentru a obtine o zi libera pentru interviu.

Dezavantajele unui astfel de “sacrificiu”

Singurul dezavantaj poate fi dat de perceptia ta asupra unei vacante reusite.

Ai muncit mult pentru concediu, iar daca ai impresia ca nu ai avut nimic de castigat din timpul acordat cautarilor, vei regreta ca ti-ai pierdut vacanta in acest mod.

Cum sa ai succes in acest concediu

Pentru a te intoarce din concediu cu o oferta de job, trebuie sa tratezi fiecare zi ca pe o zi normala de munca.

Trezeste-te la aceeasi ora ca de obicei si fii cat se poate de productiv in cautarile tale.

CV-ul tau trebuie sa fie deja trimis catre angajatori cu sase saptamani inainte de perioada de concediu, astfel incat in saptamanile libere sa iti programezi intalnirile.

Informeaza intervievatorii ca ti-ai luat concediu tocmai pentru a-ti gasi un nou job si ofera-le datele in care esti disponibil pentru interviu.

In acest mod, ii demonstrezi potentialului angajator seriozitatea cu care iti tratezi cariera si respectul pentru angajatorul actual prin faptul ca nu ai astfel de activitati in timpul programului.

Profita la maxim de acest timp si intalneste-te cu cat mai multi angajatori posibil.

Cum sa iti dai demisia, dupa vacanta

Daca munca din concediu a dat roade si ai primit o oferta de job, urmatorul pas este prezentarea demisiei in fata actualului angajator.

Nu exista nicio diferenta intre o demisie normala si cea de dupa concediu, sustin specialistii in HR.

Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi pasii normali pentru o demisie, intr-un mod profesionist.

#job, # concediu, # angajator , #Stiri Locuri de munca