Diploma in antreprenoriat - cea mai cautata facultate

Joi, 20 Aprilie 2006, ora 05:12
3264 citiri

Oamenii de afaceri care aspira la statutul de antreprenor autentificat prin diploma au la dispozitie o multitudine de programe de pregatire.Primele scoli de afaceri au fost gazduite de Statele Unite ale Americii, acestea fiind considerate pana in prezent cele mai eficiente. O analiza realizata recent de revista americana Fortune, citata de www.SMARTfinancial.ro, prezinta cele mai inovatoare programe de antreprenoriat din SUA.

Universitatea DePaul din Chicago gazduieste Ryan Center for Creativity, in cadrul caruia cursantii invata moduri inovatoare de brainstorming pentru noi concepte de afaceri de la experti in creativitate.

Florida International University este institutia americana cu cel mai mare numar de cursanti apartinand minoritatilor, conferind diversitate lumii afacerilor. Aici se organizeaza cursuri de comert international, care pun accent pe deschiderea unor afaceri vizand comertul cu America Centrala si de Sud si Caraibe.

Harvard realizeaza MBA-uri in deschiderea de noi afaceri, toti studentii fiind nevoiti sa urmeze cursul de antreprenoriat in primul semestru al primului an. In predare, Harvard utilizeaza formatul clasic de studiu de caz, cu imbunatatirea ca directorii executivi ai companiilor dezbatute sunt invitati sa participe (invitati recenti: David Neeleman, director al JetBlue si Kate Spade, designer).

Fiind singura scoala de afaceri din SUA dedicata femeilor, Simmons College din Boston a realizat un program de antreprenoriat creat dupa specificul feminin. Candidatele trebuie sa detina un MBA, majoritatea au peste zece ani experienta.

Sitting Bull College, Fort Yates, Dakota de Nord, este una din primele facultati tribale din SUA. Fondata in 1973, Sitting Bull a lansat un program ce isi asuma rolul de promotor in predarea antreprenoriatului pentru amerindieni. Obiectivul principal era acela de a crea locuri de munca in rezervatia Standing Rock (cu o populatie de 12000), unde rata somajului este de 76%, intr-o incercare de a calca pe urmele adeptilor Amish, care sunt independenti din punct de vedere cultural si economic.

Universitatea Arizona din Tucson a fost fondata in 1984, programele sale de antreprenoriat sunt printre primele si cele mai competitive din Statele Unite. In acelasi timp, este si una din cele mai selective, acceptand numai 100 de studenti in fiecare an. De curand, pentru a atrage atentia asupra sectoarelor care au inregistrat cresteri semnificative, cum ar fi biotehnologia, universitatea a recrutat noi cadre didactice.

Universitatea Colorado din Boulder este specializata in consilierea studentilor in infiintarea unor companii nepoluante si progresiste din punct de vedere social.

Universitatea Texas a dezvoltat un "incubator" de afaceri, studentilor ce doresc sa isi deschida start-up-uri le sunt oferite spatii pentru birouri, tehnologie si acces la consultanti specializati. Dintre cele 62 de companii lansate pana in prezent, 4 sunt listate pe bursa Nasdaq. Una dintre ele, Metrowerks, firma ce dezvolta hardware si software, a fost achizitionata de Motorola pentru 98 milioane USD. Universitatea gazduieste de asemenea Moot Corp, concurs de planuri de afaceri ce ofera cel mai mare premiu din categoria sa, de 183.500 USD.

Universitatea din Rochester, New York, a incorporat programe de antreprenoriat in cadrul fiecarui departament din campus, inclusiv in informatica, inginerie, religie si muzica. Studentii la Inginerie colaboreaza cu cei de la Antropologie pentru a construi un autobuz nepoluant pentru orasul Rochester.

Smart Financial

www.directNews.ro - Topul stirilor zilei