Directorii romani se pot specializa in Japonia

Vineri, 16 Februarie 2007, ora 12:50
1089 citiri

Directorii companiilor din Romania au acces, din acest an, la un program european de pregatire coordonat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), care ofera 54 de locuri pentru studiile in Japonia si 15 locuri in Coreea de Sud, a informat, vineri, un comunicat al institutiei.

Camera de Comert si Industrie a Romaniei deruleaza, in calitate de coordonator la nivel national, programul Uniunii Europene de pregatire profesionala destinat directorilor de companii din tarile europene interesate de cooperarea cu Japonia si Coreea de Sud.

Cele 54 de locuri pentru studiile in Japonia si 15 locuri pentru Coreea de Sud sunt puse la dispozitie pentru personalul executiv din toate cele 27 de state membre ale Uniunii.

Comisia Europeana a investit cinci milioane de euro in acest program si va suporta cea mai mare parte a cheltuielilor. Pentru pregatirea fiecarui candidat se vor cheltui 32.000 de euro, din care aproximativ 10.000 de euro vor fi suportate de catre companiile de provenienta.

Proiectul numit "Executive Training Programme" este finantat si condus de catre Comisia Europeana si promovat de Eurochamber, camera de comert europeana si de reteaua de camere de comert si industrie.

Programul are drept obiectiv promovarea exportului de produse din UE pe piata japoneza si pe cea sud-coreeana, realizata prin scolarizarea, pe o perioada de noua pana la zece luni, in Japonia, Coreea de Sud sau Europa, a unui angajat cu o functie de conducere, dintr-o companie interesata de aceste piete.

Programul a pregatit, de la debutul sau, in 1979, si pana in prezent, aproximativ o mie de persoane, se precizeaza in comunicatul CCIR.

Studiile arata ca firmele care si-au trimis personalul la studii prin programul european si-au dublat cifra de afaceri cu Japonia, a declarat coordonatoarea zonala a CCIR, Daniela Paul.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)