Domeniul in care un job la Bucuresti e mai atragator ca la Londra

Luni, 29 Februarie 2016, ora 17:30
1537 citiri
Domeniul in care un job la Bucuresti e mai atragator ca la Londra
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania poate fi unul dintre cele mai bune locuri pentru dezvoltatorii de programe software, in conditiile in care salariile sunt relativ mari, iar costul vietii nu e foarte ridicat.

In urma cu un an si jumatate, Ciprian Florescu s-a mutat din Londra la Bucuresti. Iar dupa ce a platit facturile si taxele, el a ajuns la concluzia ca ii raman mai multi bani acum decat pe vremea cand lucra in Marea Britanie, mai ales ca preturile sunt mai mici in Romania, arata Zdnet.com.

In Bucuresti, un dezvoltator de programe software castiga un salariu mediu net de 1.700 de euro pe luna. Pe de alta parte, ca sa aiba parte de acelasi standard al vietii, leafa in Londra ar trebui sa fie de 6.000 de euro.

Sursa citata a luat in calcul situatia in care persoana sta in chirie in ambele cazuri.

Industria care genereaza venituri de 4 miliarde de euro in Romania

IT-ul e la putere

Adriana Comaneci este co-fondatorul platformei de recrutare Rivero, axata pe gasirea unor potentiali angajati cu ...citeste mai departe despre "Domeniul in care un job la Bucuresti e mai atragator ca la Londra" pe Ziare.com

#programatori Bucuresti Londra, #locuri munca IT Romania, #locuri munca IT Bucuresti, #salarii IT Romania, #salarii IT Bucuresti, #salarii IT Marea Britanie , #Stiri Locuri de munca