Elvetia reintroduce restrictii pe piata muncii pentru romani si bulgari

Miercuri, 10 Mai 2017, ora 16:53
2165 citiri
Elvetia reintroduce restrictii pe piata muncii pentru romani si bulgari
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul federal din Elvetia a dispus, miercuri, activarea unei clauze prevazute in Acordul cu Uniunea Europeana care prevede introducerea in mod temporar a unor restrictii pe piata muncii elvetiana pentru cetatenii romani si bulgari.

"In sedinta din 10 mai 2017, Consiliul Federal (Guvernul Elvetiei -n.red.) a decis activarea clauzei de siguranta prevazuta in Acordul privind libera circulatie a persoanelor, pentru cetatenii bulgari si romani.

Ca efect, in urmatoarele 12 luni, cetatenii bulgari si romani care intentioneaza sa efectueze activitati de lucru vor avea doar acces limitat pe piata muncii din Elvetia", se arata intr-un comunicat al Executivului federal de la Berna.

Elvetia a eliminat, de la 1 iunie 2016, toate restrictiile pe piata muncii impuse cetatenilor romani si bulgari, insa masurile de limitare a imigratiei pot fi reintroduse unilateral in cazul in care se constata un aflux de imigranti din cele doua tari. ...citeste mai departe despre "Elvetia reintroduce restrictii pe piata muncii pentru romani si bulgari" pe Ziare.com

#Elvetia locuri munca romani, #Elvetia piata muncii romani, #romani restrictii munca Elvetia , #Stiri Locuri de munca