Experienta da, diploma ba

Marti, 28 Iulie 2009, ora 12:18
2133 citiri
Experienta da, diploma ba

Absolventii de facultati, fie de stat sau particulare, raman cu diplomele in buzunar, deoarece angajatorii nu pun prea mare pret pe hartiile care atesta aceste studii.

"Din perspectiva mea, nu asta e relevant, pentru ca institutiile de invatamant nu garanteaza gradul de inteligenta al absolventului.

Ideea e ca in Romania exista prejudecata ca absolventii de stat sunt mai bine pregatiti, dar nu e asa.

De vina e sistemul legislativ care produce absolventi pe banda rulanta. Ceea ce conteaza sunt aptitudinile", ne-a declarat Mihaela Forgaciu, experta in recrutarea de personal, membru HR Club.

Cei care doresc sa se angajeze mizeaza si ei pe acelasi lucru.

Mai mult de jumatate dintre romani sunt de parere ca angajatorii pun pret mai ales pe experienta, si nu pe studii, in timp ce numai 3% dintre romani cred ca absolvirea unei facultati de stat garanteaza un salariu mai bun, conform unui sondaj realizat de site-ul de recutare MyJob.

Sondajul a fost realizat in perioada 14-21 iulie pe un esantion de 4.320 de persoane, iar varsta predominanta este de 21-30 de ani. 39% dintre participantii la studiu au absolvit o facultate, 20% urmeaza cursurile uneia, iar 13% au absolvit un program de masterat.

#facultate, #experienta, #job, #munca , #Stiri Locuri de munca