Falimente si someri

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 08:54
1959 citiri

Sute de firme vor da faliment in acest an in Hunedoara, dupa ce criza economica va afecta sectorul destinat invetitiilor.

Aceasta este previziunea celor din cadrul Finatelor Publice, care spun ca 2009, dar si 2010 vor fi ani grei pentru firmele hunedorene.

Finantistii hunedoreni sustin ca, in 2009, cel mai afectat sector va fi cel al firmelor exportatoare, al celor din constructii si din industria alimentara. Lipsa de lichiditati pe piata, potrivit finantistilor, va pune in dificultate firmele hunedorene, iar scaderea leului, in raport cu moneda europeana a dus deja la convulsii pe piata economica din zona.

Cele mai multe firme care vor fi in pragul falimentului, vor ajunge, treptat, sa isi reduca productia si, in special, acest lucru se va observa la cele care lucreaza cu materiale din import.

Falimentul firmelor inseamna si ca sute de angajati isi vor pierde  locurile si vor ingrosa randurile somerilor. in acest moment, in judetul Hunedoara sunt aproximativ 14.000 de someri, iar cel putin 1.000 dintre acestia sunt tineri absolventi. Acestia isi gasesc cel mai greu de lucru, deoarece firmele de productie prefera sa angajeze personal mediu calificat.

Sursa: EVZ

#vor, #din, #cel, #isi, #mai, #firmele, #care, #firmelor, #iar, #lucru , #Stiri Locuri de munca