Femeile in industria tehnologiei: ce s-a schimbat fata de acum 10 ani

Duminica, 18 Mai 2014, ora 13:00
1219 citiri
Femeile in industria tehnologiei: ce s-a schimbat fata de acum 10 ani

Ponderea femeilor care ocupa pozitii importante in industria tehnologiei a ramas, in mare masura, neschimbata in ultimii zece ani, releva un studiu recent.

Un raport realizat de compania de cercetare Gartner arata ca doar 14% dintre CIO (chief information officers) sunt femei, aproape la fel ca in 2004, anul din care sunt disponibile primele informatii de acest gen, scrie The Guardian.

Dezechilibrul este mai accentuat in Europa decat in tarile in curs de dezvoltare si in SUA, unde ponderea femeilor cu functii de conducere in acest domeniu este mai mare.

Datele Gartner arata ca femeile ocupa 11,2% din functiile de conducere in tehnologie in Europa, Orientul Mijlociu si Africa, fata de 18,1% in America de Nord, 13,4% in America Latina si 11,5% in Asia.

"In general, UE se afla in urma Americii Latine, Asiei si SUA in special ca urmare a unei ierahii traditionale, a unui comportament mai institutionalizat, care face dificila introducerea unor noi scheme de lucru si de gandire", ...citeste mai departe despre "Femeile in industria tehnologiei: ce s-a schimbat fata de acum 10 ani" pe Ziare.com

#femei joburi tehnologie, #femei functii conducere tehnologie, #femei barbati locuri munca , #Stiri Locuri de munca