Financial Times: Romanii sunt disperati pentru ca britanicii bogati le "fura" toti medicii

Marti, 14 Ianuarie 2014, ora 17:36
1910 citiri
Financial Times: Romanii sunt disperati pentru ca britanicii bogati le "fura" toti medicii

Consecintele dezastruoase ale exodului medicilor din Romania au fost tratate pe larg, marti, de presa britanica.

Financial Times scrie ca in una dintre pauzele sale rare, medicul Florin Chirculescu din Bucuresti sta pe scaun, ofteaza si isi aprinde o tigara in birou.

"Ramanem fara specialisti", a marturisit chirurgul in varsta de 53 de ani.

In Marea Britanie, dezbaterea privind imigratia din UE a fost dominata de faptul ca muncitori slab calificati vor invada tara, in special cei proveniti din Romania si Bulgaria, dupa data de 1 ianuarie, cand au fost ridicate restrictiile de pe piata muncii.

Insa, pana in prezent, "navala" nu a avut loc, noteaza FT.

Totusi, discutiile pe aceasta tema nu il misca pe Chirculescu, care aminteste ca Romania se confrunta cu o adevarata criza in sistemul medical, legata de un alt gen de imigratie: exodul creierelor.

Medicii din Romania pleaca in tari precum Germania, Franta si Marea Britanie, indemnati de conditiile mai bune de munca si de ...citeste mai departe despre "Financial Times: Romanii sunt disperati pentru ca britanicii bogati le "fura" toti medicii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Financial Times exod doctori Romania, #Financial Times doctori Romania, #Financial Times exod creiere, #Financial Times romani Marea Britanie, #romani Marea Britanie, #imigranti romani marea britanie , #Stiri Locuri de munca