FSLI nu este de acord cu angajarea raspunderii pe Legea salarizarii

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 12:02
1058 citiri
FSLI nu este de acord cu angajarea raspunderii pe Legea salarizarii

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) nu este de acord cu angajarea raspunderii guvernamentale pe Legea cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si nici pe cea privind salarizarea in 2011, potrivit unui comunicat de presa remis marti, informeaza NewsIn.

"Tinand cont de importanta acestor acte normative si de efectele pe care le produc in randul a 1,3 milioane de bugetari, cele doua legi ar fi trebuit sa fi adoptate prin dezbatere parlamentara.

Guvernul calca in picioare prevederile Legii 118/2010, potrivit careia dupa 31 decembrie 2010 bugetarii ar fi trebuit sa revina la salariile din luna iunie(inainte de reducerea cu 25%), lucru cerut si de Curtea Constitutionala a Romaniei", se mai arata in comunicatul semnat de presedintele FSLI, Simion Hancescu.

Cei de la FSLI tin si sa reaminteasca faptul ca, in opinia lor, majorarea de 15% propusa pentru 2011 reprezinta, de fapt, o scadere de 1%, daca se tine cont de rata inflatiei si de faptul ca premiul anual aferent anului 2010, nu se mai acorda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bugetari, #lege, #raspundere, #salarizare , #Stiri Locuri de munca