Functia de inspector guvernamental a fost desfiintata

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 23:33
1767 citiri
Functia de inspector guvernamental a fost desfiintata

Guvernul a adoptat miercuri un proiect de modificare a Statutului functionarilor publici, amendarile prevazand desfiintarea functiei de inspector guvernamental si descentralizarea partiala a concursurilor pentru posturile de functionar public, transmite NewsIn.

"Una dintre cele mai importante prevederi se refera la desfiintarea functiei de inspector guvernamental, dar cei care au in prezent aceasta calitate raman in continuare inalti functionari publici si vor intra intr-un corp de rezerva. De aici pot fi selectati pentru a ocupa o pozitie care necesita calitatea de inalt functionar public sau pot merge pe o pozitie inferioara daca doresc. Diferenta este ca nu vor mai fi platiti", a declarat Ioana Muntean, purtatorul de cuvant al Guvernului, precizand ca, in cadrul SGG exista actualmente 77 de posturi de inspectori guvernamentali, 10 suspendate, doua persoane detasate, iar doua posturi sunt vacante.

In cursul anului 2010, Guvernul a cheltuit cu inspectorii guvernamentali aproape 5.000.000 lei, din care suma destinata salariilor, primelor de vacanta si a platii celui de-al treisprezecelea salariu a fost 3.642.000 lei, suma forfetara, pentru deplasari la domiciliu 350.000 lei, iar contributiile angajatorului reprezentau aproximativ 1.000.000 lei.

"Pentru 2011, cheltuielile ar fi fost comparabile cu cele de anul trecut", a spus Muntean.

O alta prevedere se refera la descentralizarea concursurilor pentru posturi de functii publice de conducere care actualmente de desfasoara la sediul ANFP.

"Concursurile se vor organiza la sediile institutiilor care scot la concurs aceste posturi, cu exceptia celor de director si director general. Modificarea aceasta va determina o reducere a cheltuielilor bugetare cu circa 80%", a precizat Muntean.

Asociatia Nationala a Functionarilor Publici va avea in continuare un reprezentant in comisiile de organizare a concursurilor ce isi va pastra atributiile legate de asigurarea legalitatii procedurilor. Proiectul de lege va fi transmis spre dezbatere Parlamentului, cu solicitarea de a fi dezbatut in regim de urgenta.

#inalt functionar public, #functionari publici, #posturi, #functii publice, #inspector guvernamental , #Stiri Locuri de munca