Funeriu: Nu ne permitem mariri salariale pentru profesori

Sambata, 09 Aprilie 2011, ora 22:53
1801 citiri
Funeriu: Nu ne permitem mariri salariale pentru profesori

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, sambata, la Sibiu, ca "salariile cadrelor didactice ar trebui sa fie mai mari", dar "Romania nu-si permite acum aceste mariri salariale extinse la nivelul tuturor dascalilor", care ar insemna un efort financiar de doua miliarde de lei anual, informeaza Mediafax.

 

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca Legea salarizarii profesorilor pentru care Guvernul intentioneaza sa isi asume raspunderea va aduce "echitate si unitate" in sistemul de invatamant, lucruri la care tine foarte mult,

"Cadrele didactice din toata Romania, pentru munca egala, vor primi exact acelasi salariu. Este clar pentru toata lumea, atat pentru mine, care sunt ministru al Educatiei, cat si pentru colegii mei, ca salariile cadrelor didactice ar trebui sa fie mai mari.

Situatia economica a Romaniei este de asemenea natura incat acestea sunt resursele tarii. Eu am ales inca de la instalarea in functie sa fiu onest si sa nu vand iluzii, pentru ca, de prea multe ori, cadrelor didactice din Romania li s-au vandut iluzii, niciodata onorate.

Am incercat sa nu fac acest lucru si am preferat sa spun adevarul, chiar daca uneori este dificil, decat sa mint frumos. Cred ca acesta este primul semn de respect fata de cadrele didactice", a declarat Daniel Funeriu.

Funeriu a afirmat ca "este momentul" pentru onestitate si atat dascalilor, cat si romanilor, in general, sa li se spuna care sunt resursele tarii si ce se poate face cu acestea.

"Aceasta parada cu iluzii care s-a pus in fata cadrelor didactice consider ca este o eroare politica colectiva. Este momentul insa sa fim onesti, sa spunem clar ce se poate si sa oferim credibilitate cadrelor didactice.

A fost o greseala politica colectiva si este important sa iesim din criza, dar este si mai important cu ce lectie iesim din criza. Ar fi de dorit sa iesim din criza mai constienti de greselile noastre si una dintre aceste greseli a fost excesul de populism, in perioada pre-electorala, cand economia mergea bine. Este o greseala pe care nu doresc sa o mai repetam", a spus Funeriu.

El a afirmat, citand datele oferite de Ministerul de Finante, ca oferirea unor salarii mai mari tuturor profesorilor din Romania ar insemna un efort financiar anual de doua miliarde de lei si ar trebui disponibilizati 100.000 de bugetari.

"Romania nu-si permite acum aceste mariri salariale extinse la nivelul tuturor dascalilor", a incheiat Funeriu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bugetari, #cadre didactice, #legea salarizarii profesorilor, #salarii, #salariile profesorilor , #Stiri Locuri de munca