Funeriu vrea mai multi studenti straini

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 17:45
1538 citiri
Funeriu vrea mai multi studenti straini

Este foarte important pentru Romania sa aiba cat mai multi studenti straini a spus, joi, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, cu ocazia semnarii unui acord de cooperare pe diverse teme de cercetare cu omologul lui din Republica Armenia, Armen Ashotyan.

Este important pentru Romania sa aiba cat mai multi studenti. Daca sistemul nostru va fi mai bun va atrage cat mai multi studenti straini. Daca invatamantul superior va fi mai competitiv, va fi mai tentant pentru studentii din tarile riverane", a spus ministrul Funeriu, dupa semnarea acordului romano - armean.

Acest document vizeaza cooperarea stiintifica si tehnologica, un prim document in acest sens fiind semnat in 20 septembrie 1994.

"Colaborarea dintre cele doua tari pe teme de cercetare vizeaza mai multe domenii, respectiv fizica nucleara, agricultura, sanatatea, istoria minoritatii armene si istoria comuna celor doua tari", a spus Funeriu.

Cei doi ministri au mai discutat si despre reforma din invatamantul romanesc si noua lege a educatiei.

Ministrul Armen Ashotyan a spus, la randul sau, ca este interesat de reforma din sistemul de invatamant romanesc si de implementarea legii educatiei, precizand ca la Erevan au fost 80 de studenti care au invatat limba romana.

#funeriu, #studenti straini, #ministrul educatiei , #Stiri Locuri de munca