Gerhard Roiss, noul director general executiv OMV

Joi, 31 Martie 2011, ora 14:57
1773 citiri
Gerhard Roiss, noul director general executiv OMV

Gerhard Roiss va prelua vineri functia de director general executiv al OMV Aktiengesellshaft, in locul lui Wolfgang Ruttenstorfer, a anuntat grupul printr-un comunicat, transmite NewsIn.

Din 2002, Roiss a ocupat pozitia de presedinte adjunct al Consiliului Director, fiind totodata responsabil cu activitatea de Rafinare si Marketing, inclusiv pentru produsele petrochimice. Inainte de a ocupa aceste functii, Gerhard Roiss a coordonat divizia Explorare si Productie.

"OMV a cunoscut o crestere continua in ultimii ani, lucru reflectat de rezultatele inregistrate de grupul nostru. Achizitia recenta a companiei turcesti Petrol Ofisi ne-a permis o extindere semnificativa a prezentei noastre intr-o piata in continua dezvoltare. Acum, obiectivul nostru este consolidarea celor trei regiuni cheie ale companiei si cresterea sinergiilor astfel formate, in contextul unui grup energetic integrat", a declarat Roiss in cadrul unei conferinte de presa la Viena, cu ocazia numirii sale in functia de director general executiv.

Noul sef al OMV va initia si un proces de reevaluare a strategiei companiei, cu scopul de a echilibra porfofoliul de companii al OMV. Procesul va fi axat pe trei teme principale: focus regional, dezvoltarea portofoliului si provocarile viitoare.

"Ca exemplu, divizia Rafinare si Marketing dispune de un procent mare din capitalul companiei, in vreme ce divizia Explorare si Productie genereaza majoritatea EBIT-ului.

Aici, zonele de interes vor fi redefinite si adaptate conditiilor pietei", se arata in comunicat.

Importanta diviziei Gaze Naturale si Energie va creste in urmatorii ani. Efectele evenimentelor recente din Japonia, printre alti factori, va determina o crestere a importantei gazelor naturale ca sursa de energie.

"Gazele naturale sunt o sursa de energie cu emisii scazute, ce ofera o alternativa importanta, prin prisma dezvoltarilor recente si al indelungatei dezbateri in domeniul energetic si in cel climatic", a spus Roiss.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gerhard, #roiss, #director executiv, # omv, #preluare omv , #Stiri Locuri de munca