Guvernul a decis: Copiii pot fi angajati in anumite domenii

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 14:48
1199 citiri
Guvernul a decis: Copiii pot fi angajati in anumite domenii

Copiii vor putea lucra in anumite domenii, a decis Guvernul, in sedinta de miercuri.

"Executivul a adoptat o hotarare privind reglementarea prestarii de catre copii de activitati remunerate in domeniile cultural, artistic, sportiv, publicitar si de modeling. Actul normativ a fost propus de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Astfel, minorul poate presta activitati remunerate in domeniile mentionate, in baza unor conventii care se vor incheia intre organizator si parinti/reprezentant legal al copilului, sau direct cu copilul, daca are peste 14 ani, dar cu incuviintarea prealabila a parintilor/reprezentantului legal.

Activitatile remunerate pot fi prestate de copii in calitate de actor, figurant, cantaret, muzician, dansator, acrobat la manifestari cu caracter cultural, educativ sau artistic, cum ar fi: teatru, opera, balet, circ, concursuri de dans, de muzica sau interpretare, alte concursuri sau ...citeste mai departe despre "Guvernul a decis: Copiii pot fi angajati in anumite domenii" pe Ziare.com

#copii munca legal, #copii muncesc legal, #Guvern munca copii , #Stiri Locuri de munca