Guvernul accepta 73 din 1067 amendamente la doua legi

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 09:23
1798 citiri
Guvernul accepta 73 din 1067 amendamente la doua legi

Guvernul a acceptat 73 din cele 1067 de amendamente formulate la legile privind salarizarea si reorganizarea institutiilor si a analizat un sfert dintre amendamentele propuse la Legea educatiei, urmand ca discutiile pe tema acestui proiect sa continue luni, in cadrul unei noi sedinte a Executivului, informeaza NewsIn.

"Executivul a analizat in sedinta de astazi (duminica n.r.) aproximativ un sfert dintre amendamentele primite la Legea Educatiei, urmand ca prim-ministrul, ministrul Educatiei si echipe de specialitate sa analizeze in continuare restul amendamentelor pentru a le prezenta maine spre aprobare in cadrul unei noi sedinte de Guvern", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, la finalul sedintei Executivului.

Purtatorul de cuvant a precizat ca la proiectul de Lege privind salarizarea unitara au fost formulate in total 773 de amendamente, dintre care au fost acceptate 39.

In ceea ce priveste proiectul de Lege privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, au fost formulate in total 294 de amendamente, din care 69 au fost primite de la Senat si 225 de la Camera Deputatilosr. Au fost acceptate de Guvern 34 - unul de la Senat si diferenta de la Camera.

In urma discutiilor, Executivul a acceptat, potrivit sindicalistilor, sa introduca in Legea unitara o prevedere care sa permita efectuarea de corectii la actul normativ pana in 30 iunie 2010, de catre o comisie interministeriala constituita in acest scop.

 

#amendamente, # legi, # salarizare, # educatie , #Stiri Locuri de munca