Guvernul de la Londra s-a razgandit: Nu va obliga firmele sa spuna public cati straini au angajat

Duminica, 09 Octombrie 2016, ora 19:15
1282 citiri
Guvernul de la Londra s-a razgandit: Nu va obliga firmele sa spuna public cati straini au angajat
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul din Londra a renuntat la planul sau de reducere a imigratiei, care ar fi obligat companiile sa declare cati angajati straini au, acesta fiind aspru criticat atat in Marea Britanie, cat si in UE.

Acest plan era menit sa determine firmele sa privilegieze la angajare britanicii.

Ministrul Educatiei, Justine Greening, a anuntat ca firmele nu vor fi fortate sa publice astfel de informatii, dupa cum dorea ministrul de Interne Amber Rudd, noteaza The Guardian.

Greening a spus ca oricum informatia ar fi fost confidentiala si ar fi fost folosita de Guvern doar pentru managementul talentelor, nu pentru a "numi si pune pe lista rusinii" afacerile care se bazeaza pe salariati straini.

Ideea era de a vedea "in ce sectoare si zone ale tarii exista o lipsa de profesionisti (...) Nu este vorba de date care vor fi publicate. Oamenii nu vor fi numiti sau umiliti", a adaugat Greenind.

"Nu vom cere companiilor sa faca liste, sa dezvaluie numele sau sa isi identifice ...citeste mai departe despre "Guvernul de la Londra s-a razgandit: Nu va obliga firmele sa spuna public cati straini au angajat" pe Ziare.com

#UK renuntat plan angajati straini, #reguli stricte angajati straini UK , #Stiri Locuri de munca