Guvernul ia in calcul posibilitatea introducerii unei a 5-a functii cel mai bine platite in stat

Miercuri, 01 Iulie 2009, ora 09:42
2359 citiri
Guvernul ia in calcul posibilitatea introducerii unei a 5-a functii cel mai bine platite in stat

Presedintele CSM va primi o indemnizatie lunara bruta egala cu cea a presedintelui ICCJ, respectiv cu cea a presedintelui Romaniei si a sefilor celor doua Camere ale Parlamentului, Ministerul Muncii introducand astfel cea de-a 5-a functie platita cu 15 salarii minime brute pe economie, precizeaza Newsin.

"Pe perioada mandatului, presedintele si vice-presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) primesc o indemnizatie bruta lunara egala cu cea a presedintelui, respectiv a vice-presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ)", se arata in articolul 133 al proiectului Legii unice a salarizarii in sectorul bugetar, obtinut de NewsIn.

Totodata, "membrii alesi ai CSM, care au functia de judecator sau procuror, cu exceptia celor prevazuti anterior, primesc lunar pentru activitatea desfasurata o indemnizatie bruta lunara egala cu cea a unui presedinte de sectie al Inaltei Curti de Casatie si Justitie".

Proiectul legii unice de salarizare a bugetarilor mai prevede ca membrii CSM sa beneficieze de o indemnizatie de mebru egala cu 25% din indemnizatia bruta lunara a judecatorului de la ICCJ.

Pe de alta parte, "membrii de drept ai CSM si reprezentantii societatii civile beneficiaza de o indemnizatie de membru egala cu 50% din indemnizatia bruta lunara a judecatorului de la ICCJ", se mai arata in proiect.

Noua grila analizata, marti, in guvern prevede ca un judecator cu grad de ICCJ sa aiba un coeficient in grila de salarizare cuprins intre 7,09 si 8,86 salarii minime pe economie, iar un procuror sef in cadrul DNA si DIICOT sa castige 11,4 salarii minime pe economie, respectiv 6.840 lei, calculat la salariul minim actual de 600 lei.

Totodata, presedintii Curtii de Apel si ai Curtii Militare de Apel Bucuresti ar urma sa castige 6.570 lei (echivalentul a 10,97 salarii minime), in timp ce un judecator cu grad de curte de apel ar urma sa castige intre 3.858 lei si 4.824 lei, avand coeficienti cuprinsi in grila intre 6,43 si 8,04.

Un judecator cu grad de judecatorie si un procuror cu grad de parchet de pe langa judecatorie cu o vechime de peste 3 ani ar urma sa castige intre 2.940 lei si 3.678 lei, coeficientii fiind cuprinsi intre 4,9 si 6,13.

Potrivit proiectului de lege, judecatorii si procurorii cu vechime de 2-3 ani ar urma sa aiba un salariu de incadrare de cel putin 2.100 lei, in timp ce un auditor de justitie cu o vechime mai mica de 2 ani va avea un salariu de incadrare de 1.620 lei.

 

#functii, # salarii, # judecatori, # procurori, # vechime , #Stiri Locuri de munca