Guvernul isi face planuri sa aduca in tara cat mai multi pakistanezi

Joi, 18 Aprilie 2019, ora 10:14
1539 citiri
Guvernul isi face planuri sa aduca in tara cat mai multi pakistanezi
Foto: Arhiva Pixabay

Nicolae Goia, ambasadorul Romaniei in Pakistan, a avut discutii cu Zulfikar Bukhari, asistent principal al premierului de la Islamabad in problemele pakistanezilor de pretutindeni, despre aducerea de muncitori in Romania.

Conform unui comunicat de presa, cei doi au discutat despre exportul de forta de munca in Romania, convenind asupra unui mecanism pentru migrarea sigura a lucratorilor pakistanezi in Romania.

Ambasadorul Romaniei a vorbit si despre evolutiile recente din tara noastra, dar si despre scenariul post-Brexit. El a mai precizat ca Romania are nevoie de forta de munca si are potentialul de a importa aproximativ un milion de lucratori calificati si necalificati din toata lumea.

Romania poate utiliza in acest sens expertiza muncitorilor din Pakistan, a adaugat Goia, care a specificat ca tara noastra are nevoie de mii de soferi. In plus, avem nevoie, potrivit oficialului, de doctori, ingineri, muncitori in constructie si specialisti IT.

Cererea actuala din Romania prezinta o oportunitate fara precedent pentru Pakistan, a mai spus Goia, potrivit documentului. La randul sau, Bukhari a transmis ca, in ciuda faptului ca Pakistanului i s-a prezentat o oportunitate fara precedent, este nevoie de un cadru juridic care sa asigure migratia sigura si legala a pakistanezilor.

Astfel, cei doi diplomati au convenit asupra constituirii unui grup de lucru alcatuit din functionari ai Ambasadei Romaniei si ai Ministerului de Externe, pentru a elabora un mecanism care sa elimine exploatarea lucratorilor in tara gazda.

Bukhari a subliniat, de asemenea, necesitatea adaptarii pe piata romaneasca a soferilor care vin din tarile din Golf. Ambasadorul Goia a fost de acord, de indata ce cererea oficiala este transmisa de Ambasada Romaniei si mecanismul este elaborat.

Vezi si Numarul muncitorilor veniti in Romania din afara UE s-a dublat. Cei mai multi sunt din Vietnam

A.D. ...citeste mai departe despre "Guvernul isi face planuri sa aduca in tara cat mai multi pakistanezi" pe Ziare.com

#muncitori Pakistan Romania , #Stiri Locuri de munca