Guvernul ofera prime substantiale somerilor care-si gasesc un job: De unde ia banii si de ce nu e discriminare

Vineri, 07 Octombrie 2016, ora 10:10
1635 citiri
Guvernul ofera prime substantiale somerilor care-si gasesc un job: De unde ia banii si de ce nu e discriminare
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul a adoptat recent un pachet dedicat somerilor, ce presupune acordarea unor prime care ar trebui sa-i stimuleze sa-si gaseasca un loc de munca, chiar daca e departe de casa.

Ministerul Muncii a transmis, la solicitarea Ziare.com, ca implementarea acestor masuri va avea "un impact pozitiv asupra pietei muncii la nivel micro si la nivel macro".

Pachetul de masuri nu vizeaza toata forta de munca a tarii (de exemplu, nu se refera si la angajatii nevoiti sa se mute departe de casa), insa reprezentantii ministerului considera ca programul destinat unei categorii de persoane defavorizate nu constituie discriminare.

Programul va fi finantat din bugetul de asigurari sociale, dar "cu mentinerea nivelului de cheltuieli publice pentru perioada 2014-2022" si se completeaza cu sume din fonduri europene nerambursabile, accesate din Programul Operational Capital Uman, potrivit Ministerului Muncii.

Insa reprezentantii institutiei nu ne-au transmis si estimarile privind sumele ce vor ...citeste mai departe despre "Guvernul ofera prime substantiale somerilor care-si gasesc un job: De unde ia banii si de ce nu e discriminare" pe Ziare.com

#masuri angajare someri, #prime someri angajare , #Stiri Locuri de munca