Guvernul va taia de doua ori din pensiile parlamentarilor si magistratilor

Marti, 22 Iunie 2010, ora 18:31
1507 citiri
Guvernul va taia de doua ori din pensiile parlamentarilor si magistratilor

Parlamentarii, magistratii si diplomatii vor suporta doua reduceri ale pensiei, prima de la pana la 80%, ca urmare a miscorarii pensiilor speciale, iar a doua, de 15%, din cauza raportarii la noua valoare a punctului de pensie, au declarat marti, pentru NewsIn, reprezentanti ai Ministerului Muncii.

"Toti romanii iesiti la pensie sau care vor iesi la pensie de la 1 iulie vor primi pensii mai mici cu 15% fata de nivelul contributiilor, iar de masurile de austeritate nu vor scapa nici magistratii si parlamentarii.

Lor li se va recalcula noua pensie in functie de nivelul contributiilor, iar daca punctul de pensie scade pentru toata lumea cu 15%, vor fi si ei afectati", au precizat sursele citate.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, anunta in februarie ca recalcularea pensiilor speciale va duce la o diminuare a cuantumului acestora de pana la 80%.

Ministerul Muncii a anuntat marti ca atat pensionarii care primesc deja pensie, cat si angajatii care vor iesi din campul muncii dupa 1 iulie, vor primi mai putin cu 15% la pensie, raportat la nivelul contributiilor, in conditiile in care punctul de pensie va fi calculat la 622,9 lei, fata de 732,8 lei in prezent.

Masura de reducere a punctului de pensie cu 15% se aplica in perioada 1 iulie - 31 decembrie 2010. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#guvern, #magistrati, #parlamentari, #pensii , #Stiri Locuri de munca