Guvernul vrea sa taie facilitatile pensionarilor la transport si sa reduca bursele

Vineri, 14 Mai 2010, ora 10:26
1421 citiri
Guvernul vrea sa taie facilitatile pensionarilor la transport si sa reduca bursele

Guvernul ia in calcul sistarea facilitatilor de care beneficiaza pensionarii la transportul public si cel feroviar, diminuarea burselor pentru elevi si studenti, a indemnizatiei de merit si rentei viagere, precum si anularea ajutorului financiar acordat pentru achizitionarea de carti educationale, precizeaza Mediafax.

Retragerea si, respectiv, anularea facilitatilor sunt incluse intr-un proiect de ordonanta de urgenta aflat in stadiu de elaborare.

Documentul prevede ca, incepand cu 1 iunie 2010, nu se mai acorda facilitatile pentru transportul intern auto si feroviar, transportul local in comun, de suprafata si subteran, prevazute de OU 71/2004 privind acordarea unor facilitati familiilor de pensionari, Legea 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern, Legea invatamantului si Legea privind statutul personalului didactic.

"Incepand cu data de 1 iunie 2010, cuantumul burselor de care beneficiaza elevii, studentii, cursanzii, doctoranzii si auditorii de justitie, precum si bursele de cercetare se diminueaza cu 25%. Incepand cu 1 iunie 2010, drepturile de care beneficiaza elevii si studentii, finantate din bugetul Ministerului Educatiei, se diminueaza cu 15%", se arata in actul normativ.

Proiectul prevede totodata reducerea cu 25% a indemnizatiei de merit acordate in baza Legii 118/2002, a cuantumului rentei viagere acordate sportivilor de performanta si a sprijinului statului pentru salarizarea personalului clerical si neclerical. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse, #educatie, #facilitati, #pensioanri, #reduceri , #Stiri Locuri de munca