HG prin care s-au redus pensiile speciale, suspendata

Sambata, 09 Octombrie 2010, ora 22:40
1628 citiri
HG prin care s-au redus pensiile speciale, suspendata

Curtea de Apel Bucuresti a decis vineri suspendarea Hotararii Guvernului 737/2010 prin care s-au redus pensiile grefierilor pensionari, dupa ce o asociatie a acestora a cerut judecatorilor acest lucru, potrivit Mediafax.

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a amanat, in urma cu o saptamana, pronuntarea in procesul in care aproximativ doua sute de fosti grefieri de la instantele bucurestene au cerut anularea HG 737/2010, respectiv suspendarea acesteia, prin care le erau reduse pensiile.

Astfel, vineri, CAB a admis cererea de suspendarea a efectelor acestei hotarari pana la finalizarea actiunii (de anulare a HG 737), caz in care Guvernul poate formula recurs, la Inalta Curte de casatie si Justitie.

Saptamana trecuta, avocatul grefierilor pensionari, Victor Ciorbea, sustinea, in fata instantei, ca in cadrul Asociatiei Nationale a Pensionarilor din serviciul Auxiliar de Specialitate al instantelor Judecatoresti si al Parchetelor, sunt inregistrati 271 de membrii.

Aparatorul acestora a invocat faptul ca nu are fundament exceptia invocata de Guvernul, aceea a lipsei de interes a pensionarilor.

Ciorbea a precizat ca nu se poate considera ca pensionarii ar fi dezinteresati sa-si ceara drepturile pe motivul invocat de Guvern, acela ca pensiile ar fi fost deja recalculate.

Ciorbea a mai aratat ca "peste 90 la suta din articolele din Constitutia Romaniei sunt incalcate prin acest act" si ca exista numeroase pacte si tratate internationale, care primeaza in fata legislatiei interne, si care statueaza clar drepturile pesnionarilor si ale salariatilor.

Tot Ciorbea a aratat ca "HG 737 consacra categoric o pierdere permanenta a unei parti din pensiile de serviciu" si ca se ajunge la "reducerea cuantumului pensiilor de serviciu cu aproximativ 75 la suta".

Acesta a mai aratat ca de la intrarea in vigoare a acestei hotarari multi dintre grefierii pensionari inscrisi in aceasta asociatie au ajuns sa nu mai aiba bani de medicamente, sau de nevoi uzuale, "caz trist pentru oameni care o viata intreaga au servit sistemul justitiar". 

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#hotarare, #guvern, #pensii speciale, #victor ciorbea , #Stiri Locuri de munca