Hipsterii sunt pe duca - ce categorie sociala ii inlocuieste si cum se implineste profesional

Sambata, 13 Iunie 2015, ora 19:21
1241 citiri

Hipsterii sunt demodati si incep sa fie inlocuiti de "yuccie" (acronim pentru 'young urban creative' - tineri din mediul urban, creativi - n.red.). Noua categorie sociala se remarca prin renuntarea la slujbele fixe in favoarea freeelancing-ului, pentru a putea face munca de creatie, printre care fotografie, web design, pictura si scris.

Hipsterii sunt tineri din mediul urban, caracterizati prin lipsa de ambitie profesionala, stil de viata alternativ si un look in afara standardelor curente ale modei. Yuccie, in schimb, este ceva mai in varsta decat hipsterul, munceste din greu intr-o slujba creativa, dar nu se lasa impovarat de birou, salariu si ceas, scrie Mashable.

Aceasta sursa a publicat prima noul termen, inventat de David Infante, care a definit in cateva cuvinte noua categorie sociala: "Sa te imbogatesti rapid ar fi grozav. Dar sa te imbogatesti rapid si sa-ti pastrezi autonomia creativa? Asta e visul fiecarui yuccie".

Noua categorie sociala, cu evidenta sa latura ...citeste mai departe despre "Hipsterii sunt pe duca - ce categorie sociala ii inlocuieste si cum se implineste profesional" pe Ziare.com

#categorie sociala hipsteri, #yuccie categorie sociala meserie , #Stiri Locuri de munca