Idei originale de motivare a angajatilor

Joi, 10 Martie 2011, ora 16:41
5435 citiri
Idei originale de motivare a angajatilor

Beneficiile reprezinta unul dintre cele mai puternice instrumente prin care angajatii tai pot fi motivati. Cand resursele financiare sunt limitate, orice tip de beneficiu este binevenit, insa pentru companiile care isi permit sa faca ceva iesit din comun, publicatia Inc.com a alcatuit o lista de beneficii originale, devenite o tendinta intre companiile mici de top.

Perioade sabatice, cu sau fara plata

Unele companii ofera cateva saptamani libere pentru dezvoltarea profesionala, insa acestea pot fi cu sau fara plata, iar numarul saptamanilor variaza in functie de anii de vechime.

Un retailer de imbracaminte din California ofera 16 saptamani sabatice, fara plata, la fiecare an muncit de catre angajat in companie, in timp ce o companie din Pittsburgh ofera sase saptamani de concediu platit, la fiecare cinci ani de munca.

Gradinita in cadrul companiei

O companie din St. Louis pune la dispozitia angajatilor o sufragerie colorata, cu biblioteca si jucarii, unde copiii lor isi pot petrece fiecare zi.

O alta companie detine un orfelinat propriu si ofera o sustinere financiara de 5.000 de dolari pentru fiecare angajat care adopta un copil.

Programe ambitioase de ingrijire a sanatatii

Mesele sanatoase puse la dispozitie de catre companie pentru angajati reprezinta un beneficiu apreciat, mai ales ca angajatii pot cumpara mancare si pentru acasa.

Cursurile de management al timpului si al stresului sunt de asemenea apreciate de catre angajati, potrivit Inc.com.

Un beneficiu pentru sanatatea salariatilor destul de rar intalnit este optiunea unei companii din Idaho care si-a construit sediul intr-o zona in care angajatii nu pot ajunge decat pe jos sau cu bicicleta.

Program flexibil aranjat pe baza cerintelor angajatului

Unele companii le permit angajatilor religiosi sa munceasca intr-o zi care in mod normal e libera pentru intreaga companie, in schimbul unei zile libere pentru religia lor.

O alta varianta pentru programul flexibil este libertatea angajatilor de a face schimb de sarcini in posturi total diferite, astfel incat fiecare sa isi poata satisface propria nevoie de intalni provocari profesionale sau pur si simplu pentru a face cate o schimbare in rutina.

Beneficii care fac viata mai usoara

O firma de advertising din New York ofera angajatilor o zi de lectii de sofat in poligon cu ajutorul unui asigurator auto. Mai mult decat atat, angajatii primesc consultanta financiara gratuita de la firme care ofera servicii financiare pentru investitii de viitor.

O alta firma ofera asistenta legala si protectie impotriva furtului de identitate, potrivit Inc.com.

#angajati, #beneficii, #companie, #idei iesite din comun, #idei originale, #motivare a angajatilor, #resurse financiare , #Stiri Locuri de munca