Ilie Sarbu este convins ca primele de vacanta vor trebui acordate

Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 13:59
1672 citiri
Ilie Sarbu este convins ca primele de vacanta vor trebui acordate

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat, miercuri, ca este convins ca functionarii publici din MAPDR vor actiona in judecata ministerul pentru neacordarea primelor de vacanta, acesta urmand sa le achite ori in mod normal, ori prin sentinta judecatoreasca, potrivit NewsIn.

"Sunt convins ca o s-o faca. S-a creat un precedent si atunci trebuie sa ne asumam una sau alta dintre variante. Nu dam banii si o sa-i dam pe sentinta judecatoreasca sau dam banii si lucrurile raman asa cum sunt", a spus Ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Acesta a adaugat ca "din pacate justitia a inceput sa dicteze si pe bugetul national, respectiv pe bugetele ministerelor".

Totodata, el a mai spus ca salariatii din minister ar trebui sa se gandeasca daca prioritar este locul de munca sau prima de vacanta.

"Traim o perioada in care toata lumea vorbeste ca e criza si ca nu avem bani, ca sunt constrangeri. Nu stiu daca prima de vacanta e cel mai important lucru pentru colegii din minister sau locul de munca este cel mai important", a mai spus Ilie Sarbu.

Secretarul general al ministerului, Miron Moldovan, a declarat ca pana in prezent din cele 28 de milioane lei prevazute in bugetul ministerului pentru primele de vacanta a fost acordat circa un milion de lei.

Ministerul Agriculturii a suspendat, incepand cu luna iulie, acordarea primelor de vacanta ce trebuiau alocate functionarilor publici din cadrul ministerului din cauza necesitatii finaciare de sustinere a agriculturii intr-un an de criza, a declarat pentru NewsIn, la 9 iulie, Miron Moldovan.

Potrivit acestuia, circa 12.500 de funtionari publici, salariati din aparatul propriu si din structurile ministerului, au dreptul la o prima de vacanta, in medie, de circa 1.000-1.500 lei.

#sarbu, # prime vacanta, # criza, # salariati, # bani , #Stiri Locuri de munca