Importanta NLP in afaceri

Luni, 14 Aprilie 2008, ora 11:58
1858 citiri
Importanta NLP in afaceri

"Una din premisele de la care porneste programarea neurolingvistica este ca oamenii functioneaza perfect la nivel mental, cu conditia ca softul implementat sa fie cel potrivit", spune Alin Ghizasan, trainer business NLP, intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru Bloombiz.

Concept dezvoltat in anii '70, programarea neurolingvistica (NLP) aseamana procesele psihice cu un soft, ajutand astfel la formarea si modelarea leaderilor si angajatilor.


Alin Ghizasan explica necesitatea NLP-ului in business, permitand identificarea greselilor si schimbarea acestora prin reprogramare. "O alta axioma a NLP-ului este ca, decat sa repari vechiul, mai bine generezi noul", spune acesta.


NLP-ul dezvolta aptitudinile de leadership si capacitatea de automotivare si motivare a angajatilor. Ghizasan descrie tehnica "Butoanele motivatiei", tehnica ce presupune descoperirea legaturii dintre cuvinte si comportament (LAB Profile - Language and Behavior Profile) si explica, prin exemple, aplicarea tehnicilor de programare neurolingvistica, inainte de toate, in cazul propriei persoane.


Trainerul subliniaza legatura dintre NLP si cultura organizationala, explicand importanta dezvoltarii personale a leaderului in vederea dezvoltarii ulterioare a echipei.


Alin Ghizasan analizeaza modalitatile diferite prin care NLP-ul influenteaza, in mod pozitiv, lucrul in echipa, conflictele personale si pe cele interpersonale.

Vezi interviul video - partea intai

Vezi interviul video - partea a doua