"Investitiile in inovatie creeaza noi locuri de munca"

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 16:48
1791 citiri
"Investitiile in inovatie creeaza noi locuri de munca"

Cei mai multi lideri de opinie de la Bruxelles (peste 85 la suta), care au participat la un studiu al GE privind inovatia in Uniunea Europeana, sunt de parere ca investitiile in inovatie sunt cea mai buna modalitate de a crea noi locuri de munca in UE, potrivit Mediafax.

Aproape 250 de lideri de opinie din Bruxelles au participat la studiul "Barometrul inovatiei GE", realizat de StrategyOne, care a fost publicat inainte de prezentarea Strategiei Comisiei Europene privind Inovatia, se arata intr-un comunicat de presa de miercuri al GE.

Studiul, asociat al "Competitiei ecomagination", a fost lansat de catre Comisarul European pentru Cercetare, Inovatie si Stiinta, Maire Geoghegan-Quinn, in cadrul unui eveniment care a avut loc la Bruxelles, gazduit de europarlamentarul Sean Kelly.

"Competitia ecomagination", in valoare de 160 de milioane de euro, este derulata de GE la nivel global si reprezinta o initiativa menita sa contribuie la accelerarea dezvoltarii tehnologiei printr-o colaborare deschisa.

Ea a fost lansata in luna iulie, atragand aproape 2.000 de inscrieri, dintre care 250 din Europa.

Competitia se incheie la sfarsitul lunii septembrie.

Conform rezultatelor studiului, 90 la suta dintre liderii de opinie intervievati au spus ca inovatia este principalul factor in crearea unei economii mai competitive si ecologice, iar 86 la suta considera ca investitiile in inovatie reprezinta cea mai buna reprezinta cea mai buna modalitate de a crea noi locuri de munca in UE.

Totodata, 91 la suta dintre respondenti au spus ca si-ar dori ca UE sa foloseasca fondurile structurale pentru accelerarea procesului de adoptare a produselor si serviciilor inovatoare, iar 78 la suta cred ca industria energetica ar putea fi sectorul ce creeaza cele mai multe locuri de munca, daca ar fi sprijinita printr-o politica de inovatie imbunatatita.

Sectorul medical s-ar situa pe locul doi, potrivit liderilor de opinie, iar telecomunicatiile pe locul al treilea.

In plus, 83 la suta din participantii la studiu considera ca parteneriatul public-privat este esential pentru construirea unei Europe mai inovatoare, iar numai 41 la suta sunt de parere ca sistemele IP actuale permit dezvoltarea inovatiei.

Liderii de opinie europeni pledeaza, de asemenea, pentru crearea unui brevet UE unic.

Dincolo de cresterea economica, se considera ca inovatia dispune de potentialul necesar pentru a permite imbunatatirea mai multor dimensiuni ale vietii cetatenilor Uniunii Europene, in special in ceea ce priveste locurile de munca, sanatatea si calitatea mediului.

Totodata, analizand barierele aflate in calea absorbtiei fondurilor structurale, studiul a aratat ca 88 la suta dintre participanti reclama "procedurile birocratice care au dus la incetinirea ratei de absorbtie", 64 la suta au mentionat lipsa de experienta sau competenta la nivel local, in timp ce 63 la suta au subliniat incapacitatea statelor membre de a asigura fondurile corespunzatoare.

De asemenea, aproape 50 la suta dintre participanti considera ca principalul motiv este lipsa proiectelor sau incapacitatea de a identifica proiecte.

Studiul mai arata ca participantii sunt preocupati privind apetitul insuficient pentru capitalul de risc in administrarea fondurilor si de faptul ca procedurile birocratice ii impiedica pe "jucatori" sa aloce si sa foloseasca eficient resursele disponibile, astfel incat sa sprijine inovatia.

In 2009, Biroul European de Brevete a acordat 52.000 de brevete, cu 13 la suta mai putin decat in 2008. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#investitii, # locuri, # de, # munca , #Stiri Locuri de munca