Italienii investesc in Romania: 500 de noi locuri de munca la Nadlac

Vineri, 20 Mai 2011, ora 16:37
2734 citiri
Italienii investesc in Romania: 500 de noi locuri de munca la Nadlac

500 de locuri de munca vor fi create la Nadlac, unde o companie italiana va construi o fabrica de medicamente, investitie ce se ridica la 50 milioane de euro, potrivit NewsIn.

Primarul orasului Nadlac, Vasile Ciceac, a precizat ca terenul, in suprafata de 3,5 hectare, pe care va fi construita fabrica de medicamente a fost trecut in proprietatea orasului si va fi pus la dispozitia investitorilor. Fabrica va fi construita in apropierea viitoarei autostrazi care va lega Nadlacul de municipiul Arad.

"Aceasta investitie va asigura aproximativ 500 de locuri de munca, care ii vor ajuta pe cei care fac naveta la Arad (aproximativ 50 km - n.r.) sa isi gaseasca un loc de munca in oras.

Noi am facut ceea ce trebuia sa facem, adica am trecut terenul pe care va fi construita fabrica in proprietatea ora?ului Nadlac si il vom putea pune la dispozitie investitorilor", a declarat Vasile Ciceac.

Compania producatoare de medicamente care vrea sa investeasca la Nadlac este din orasul italian Brescia si este detinuta de oamenii de afaceri Ricardo Butano si Mariano Dinacio.

Autoritatile din Nadlac au anuntat ca studiul de fezabilitate pentru aceasta investitie a fost finalizat si urmeaza sa fi supus aprobarilor necesare.

Pe langa terenul destinat construirii fabricii, administratia orasului Nadlac va asigura investitorilor italieni si accesul la utilitati, precum racordarea la retelele de energie electrica, apa, canalizare si gaz metan.

"Aceasta investitie ar insemna, pe langa locurile de munca noi create, si substantiale venituri la bugetul local.

Sunt sigur ca dupa finalizarea fabricii de medicamente, in scurt timp si in mod cert, vor urma si alte investitii", a spus Vasile Ciceac, care a mai adaugat ca in acest an vor fi finalizate alte doua investitii in oras, care vor duce la infiintarea de noi locuri de munca.

Reprezentantii administratiei din Nadlac au mai mentionat ca lucrarile de constructie la fabrica de medicamente urmeaza sa inceapa in acest an, iar productia va demara in cursul anului viitor. 

#investitie italiana la nadlac, # locuri de munca la nadlac, # companie italiana investeste in romania, # fabrica de medicamente nadlac , #Stiri Locuri de munca