"Job hunting" de succes, dupa luni intregi de esec

Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 15:54
2272 citiri
"Job hunting" de succes, dupa luni intregi de esec

Sa-ti pastrezi determinarea de a gasi un nou job, in mijlocul celei mai dificile perioade pentru piata muncii si dupa luni intregi de cautari, reprezinta o adevarata provocare. Exista solutii prin care poti sa iti maresti sansele de reusita, in timp ce lucrezi la strategiile tale de "job-hunting", sunt de parere expertii in HR citati de publicatia Forbes. 

Nu amana sesiunea de “job-hunting”

Avand in vedere situatia de pe piata muncii, nu ar trebui sa folosesti salariile compensatorii in urma desfacerii contractului de munca drept o scuza pentru a amana inceperea cautarilor pentru un nou loc de munca.

Nu trebuie sa pierzi timpul pentru relaxare si meditatie asupra optiunilor, este esential sa te concentrezi asupra cautarilor inca din prima zi, spun specialistii.

Formuleaza cerinte concrete, atunci cand ceri ajutor

Majoritatea celor care isi cauta un nou job formuleaza cerinte foarte vagi cand cer ajutorul familiei, prietenilor si chiar cunostintelor din profesie.

Daca cineva iti sugereaza sa aplici pentru un job la o companie anume, adreseaza intrebari suplimentare pentru a afla daca poti lua legatura cu o anumita persoana si daca ti se poate face o prezentare personala catre intervievator.

Pastreaza legatura cu persoanele care te ajuta

Restabileste legatura cu persoanele care s-au oferit sa te ajute, mai ales dupa ce ai obtinut noi informatii.

Cere-le parerea despre ideile tale, dar si sfaturi cu privire la directia profesionala aleasa, spun expertii citati de Forbes.

Fa cunostinta cu tot mai multi oameni

Fie ca este vorba de comunitatile online, asociatiile profesionale,  cele de voluntariat sau pur si simplu noi prieteni, specialistii sunt de parere ca aceasta perioada trebuie exploatata la maxim din punctul de vedere al socializarii.

Reevalueaza-ti obiectivele

In functie de evenimentele din viata ta profesionala, poti stabili daca ai nevoie de un “plan de salvare” in care sa incluzi si un job cu jumatate de norma.

Cauta echilibrul emotional

Cand se intampa sa ai caderi emotionale, primul pas in depasirea lor este acceptarea.

Recunoaste ca te afli intr-o depresie si cere ajutorul unui prieten sau cuiva din familie, acestia iti pot fi extrem de utili in aceste momente.

Poti incerca sa faci o schimbare in viata ta, iar sala de sport este cea mai indicata pentru astfel de momente, pentru ca acolo este locul in care iti poti consuma energia negativa acumulata de-a lungul timpului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#job, # piata, # muncii, # profesional, # companie , #Stiri Locuri de munca