Joburile care nu garanteaza munca sau plata. Fenomenul controversat din Marea Britanie

Duminica, 01 Martie 2015, ora 14:03
1351 citiri

In ultimii doi ani a luat amploare in Marea Britanie utilizarea unui tip de contract de munca ce le permite companiilor sa isi cheme angajatii la serviciu atunci cand au nevoie si sa ii trimita acasa, fara niciun fel de remuneratie, daca afacerile merg mai prost.

Desi criticate de-a lungul timpului de cei preocupati de respectarea drepturilor angajatilor, numarul asa-numitelor "contracte cu zero ore de munca" este mai mare ca niciodata, conform celor mai recente date oficiale, noteaza Quartz.

Astfel, in perioada octombrie-decembrie 2014, 697.000 de persoane, respectiv 2,3% din numarul total al angajatilor din Marea Britanie, aveau in derulare astfel de contracte, conform unui sondaj al Biroului National de Statistica. Numarul era sub 600.000 de persoane in 2013 si putin peste 200.000 cu un an in urma.

Cresterea se explica, potrivit reprezentantilor institutiei, prin faptul ca, in urma expunerii pe larg in presa a contractelor care nu garanteaza munca, mai multi dintre cei care ...citeste mai departe despre "Joburile care nu garanteaza munca sau plata. Fenomenul controversat din Marea Britanie" pe Ziare.com

#contracte munca zero ore, #contracte munca Marea Britanie , #Stiri Locuri de munca