Lazaroiu: 40% dintre bogati beneficiaza de ajutoare sociale

Marti, 16 August 2011, ora 16:27
1736 citiri
Lazaroiu: 40% dintre bogati beneficiaza de ajutoare sociale

Peste 40 % dintre cei mai bogati romani beneficiaza de ajutoare sociale, potrivit unor date ale Institutului National de Statistica (INS) citate de Ministrul Muncii Sebastian Lazaroiu, care a precizat ca inspectia sociala trebuie intarita, pentru a pune ordine in sistem. 

"Exista familii bogate care beneficiaza de ajutoare sociale.Cred ca avem suficient de multi saraci ca sa nu mai inventam altii.

Trebuie legi si mecanisme care sa intareasca controlul inspectiilor sociale, pentru a reorganiza sistemul", a spus Lazaroiu.

Demnitarul a precizat ca exista peste 300.000 de gospodarii, respectiv 1.200.000 de persoane, care au venituri compuse din 50% din ajutoare sociale, iar 50% din bani proveniti din alte surse.

"De ce ar mai munci acesti oameni daca jumatate din veniturile lor provin de la bugetul de stat? Prin noua lege a asistentei sociale, pe care o vom promova din toamna, vrem sa activam aceste persoane, vrem sa le indemnam sa-si gaseasca un loc de munca", a adaugat ministrul.

Potrivit demnitarului, la ora actuala, in Romania exista 8,3 milioane de asistati sociali, cu varste cuprinse intre 15 si 65 de ani.

Dintre acestia, 1, 8 milioane nu sunt angajati, nu urmeaza o scoala, nu au niciun fel de handicap si sunt apti de munca.

"Pentru a scadea gradul de dependenta de asistenta sociala, mai sunt necesare si adoptarea altor masuri, precum trecerea de la beneficii sociale la servicii sociale, evaluarea periodica a dosarelor asistatilor sociali pentru a diminua gradul de frauda la bugetul de stat, stimularea angajatorilor sa incadreze persoane asistate social si plafonarea ajutoarelor sociale, pentru ca exista familii care primesc chiar si 2.000 de lei din ajutoare sociale", a explicat Sebastian Lazaroiu. 

#lazaroiu, # ajutoare sociale, # ajutoare lazaroiu, # bogati ajutoare sociale , #Stiri Locuri de munca