Lazaroiu: Restrictiile din Spania nu vor afecta familiile muncitorilor romani

Sambata, 30 Iulie 2011, ora 15:43
2229 citiri
Lazaroiu: Restrictiile din Spania nu vor afecta familiile muncitorilor romani

Restrictiile privind accesul lucratorilor romani pe piata muncii din Spania nu se aplica nici membrilor familiei unui cetatean roman care a stat neintrerupt 18 luni in Spania sau care era acolo in momentul emiterii deciziei, a declarat ministrul Sebastian Lazaroiu, intr-un interviu acordat MEDIAFAX.

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Sebastian Lazaroiu, a declarat ca vizita sa in Spania nu a avut drept scop schimbarea unei decizii adoptata deja de Guvernul spaniol, ci clarificarea unor lucruri neintelese.

Demnitarul a explicat ca erau mai multe lucruri tehnice, care nu reieseau in mod evident din instructiunile de aplicare emise de Executivul spaniol.

"De pilda nu se intelegea din instructiuni daca decizia se aplica si membrilor familiei unui lucrator roman pe teritoriul Spaniei care a stat 18 luni neintrerupt sau care a fost prins pe teritoriul Spaniei in momentul in care s-a luat decizia, pentru ca, in Tratatul european, acestia ar fi exceptati de la asemenea restrictii. Nu era foarte clar din instructiunile lor", a explicat ministrul.

El a adaugat ca, in urma discutiilor pe care le-a avut cu omologul spaniol, a reiesit ca membrii familiei nu vor avea de suferit din cauza noilor reguli impuse de Spania.

"Sunt cazuri foarte particulare si de aceea am vrut sa vad in ce masura instructiunile acopera aceste cazuri particular. Si nu erau acoperite toate. Trebuie sa fie foarte clare instructiunile ca sa nu aiba de suferit romanii de acolo.

E datoria statului roman sa-i apere de asemenea abuzuri chiar daca se petrec pe teritoriul altui stat", a mai spus Lazaroiu. 

#sebastian lazaroiu, #piata muncii, #spania, #muncitori romani spania , #Stiri Locuri de munca