Lectii de leadership, predate de Oprah

Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 13:09
2948 citiri
Lectii de leadership, predate de Oprah

Filosofia de leadership pe care Oprah Winfrey s-a bazat de-a lungul intregii sale cariere este o filosofie care acorda prioritate capitalului uman, viziunii si valorii. Pentru ca Oprah poate fi considerata un adevarat model de lider, publicatia Forbes a dezvaluit cateva dintre strategiile sale de management care i-au adus succesul. 

Selectia atenta a echipei

Liderii adevarati stiu ca un “imperiu business” nu poate fi construit fara o echipa care sa le fie alaturi.

Oprah angajeaza in mod strategic si sustine tineri talentati in care crede cu adevarat. Oamenii care o inconjoara sunt producatori inteligenti si manageri care o ajuta sa isi mentina succesul, dar si personalitati care adauga valoare brandului Oprah, precum Suzie Orman sau Dr. Oz.

Alegerea de mentori, esentiala

Mai ales la inceputul carierei sale, Oprah si-a construit relatii de mentoring cu oameni cu experienta din industria in care se dezvolta, sustine biograful vedetei, citat de Forbes.

Astfel de parteneriate pe termen lung reprezinta factori esentiali in initierea cu succes a oricarui om de afaceri in mediul business.

Valorificarea clientului

Oprah isi arata aprecierea fata de audienta prin simplul fapt ca le da dreptul sa isi spuna parerea, deseori chiar in timpul emisiunii, dar si prin cadouri generoase.

Vedeta este cunoscuta in intreaga lume pentru darnicia ei fata de cei mai infocati membrii ai audientei carora le-a oferit masini, televizoare si chiar o excursie in Australia.

Extinderea strategica a brandului

Extinderea inteligenta a brandului a transformat-o pe Oprah intr-un magnat al industriei shwbiz.

Un brand care a pornit de la o emisiune televizata s-a dezvoltat in emisiuni de radio, filme artistice, reviste, fundatii caritabile, emisiuni TV subsidiare si, de curand, chiar o intreaga retea sub numele Oprah Winfrey Network, care va incepe sa transmita din luna ianuarie.

Focusarea brandului pe aceeasi zona in care a avut success

In ciuda evolutiei sale spectaculoase, Oprah si-a concentrat atentia asupra principalei sale audiente si si-a pastrat tipologia continutului.

Brandul s-a dezvoltat intr-o zona in care dobandise relevanta, evitand astfel “erodarea” numelui, potrivit publicatiei Forbes.

Recompensarea angajatilor

Cand esti atent la angajatii tai si la nevoile lor, vei avea parte de oameni dispusi sa faca orice pentru tine, sunt de parere expertii in citati de Forbes.com.

Oprah este perfect constienta de acest lucru si ofera personal cadouri de Craciun pentru cei mai buni membrii ai echipei sale, ii lauda si deseori le ofera excursii de relaxare, drept recunostinta pentru eforturile depuse.

Capacitatea de a visa indraznet

Un lider veritabil trebuie sa viseze suficient de indranzet incat sa duca afacerea la urmatorul nivel.

Oprah a pornit de jos, insa intotdeauna a avut incredere ca poate deveni un pion important in industria ei.

Capacitatea de a construi vise si increderea ca le poate indeplini au adus-o pe Oprah in culmile succesului, iar cea mai recenta realizare o reprezinta  propria ei retea, cel mai mare vis al vedetei.

Abilitatea de a comunica propriile viziuni

Adevaratii lideri depasesc stadiul de vis pentru compania lor, fiind capabili sa comunice si sa devina sursa de inspiratie pentru echipa lor.

Capacitatea innascuta  pe care Oprah Winfrey o are de a-si motiva membrii echipei este una dintre cele mai bune tactici de leadership pe care vedeta o aplica, potrivit publicatiei Forbes.

Concentrarea asupra activitatii de responsabilitate sociala

Liderii trebuie sa castige increderea si sustinerea atat din partea propriei echipe, cat si din partea comunitatii, spun specialistii.

Oprah da dovada de responsabilitate fata de valori universal apreciate de public precum dezvoltarea personala, positivism si activitati caritabile.

Pastrarea unei atitudini optimiste

Pentru a atinge succesul pe care Oprah il are, ai nevoie de o ambitie puternica, determinare si foarte multa concentrare, sustine biograful vedetei.

Ca lider, Oprah a reusit sa invete din propriile greseli si sa mearga mai departe, fara a se lasa afectata de intamplari nefericite sau controversele din presa, iar avantul ei este tot mai mare, pe zi ce trece.

#oprah, # winfrey, # leadership, # lider, # management , #Stiri Locuri de munca