Legea pensiilor: Si barbatii si femeile se vor pensiona la 65 de ani

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 01:24
1818 citiri
Legea pensiilor: Si barbatii si femeile se vor pensiona la 65 de ani

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, articolul 53 din proiectul de lege a pensiilor, in varianta initiala adoptata de Senat, care prevede egalizarea varstei de pensionare intre femei si barbati, la 65 de ani, pana in 2030, fiind inregistrate 105 voturi "pentru", 82 "impotriva" si 9 abtineri. Votul final a fost dat dupa ce deputatii au votat si amendamentele respinse de comisie.

Toate amendamentele au fost respinse din nou si in plen. Deputatul PSD Adrian Solomon a anuntat, dupa adoptarea de catre deputati a formei initiale a proiectului de lege in privinta varstei de pensionare, ca parlamentarii PSD si cei ai PC au votat impotriva egalizarii varstei de pensionare.

El a precizat, "pentru stenograma si pentru cei care privesc", ca deputatii PDL au votat toti pentru cresterea varstei de pensionare la femei pana la 65 de ani.

"Nu numai ca vom face publice toate numele care au votat astazi, dar primul lucru pe care il vom face cand ne vom intoarce la guvernare, peste nu mult timp, va fi sa refacem acesta lege profund nedreapta in acest punct si in altele, care presimt eu ca vor urma in dezbaterile din aceasta seara", a spus el.

Anterior, in plenul Camerei a fost respins un amendament, adoptat in Comisia de munca, care a intocmit raportul la proiectul de lege, potrivit caruia varsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru barbati si 63 de ani pentru femei, fiind inregistrate 90 de voturi "impotriva", 85 "pentru" si 12 abtineri.

Votul asupra acestui amendament a fost reluat dupa o pauza de consultari, inainte de pauza acesta fiind o data respins si o data admis. 

#legea pensiilor, #femei, #barbati , #Stiri Locuri de munca