Liber la munca in Elvetia pentru romani: Ce oportunitati exista si cum ne privesc elvetienii - Interviu

Miercuri, 17 August 2016, ora 07:43
1744 citiri
Liber la munca in Elvetia pentru romani: Ce oportunitati exista si cum ne privesc elvetienii - Interviu
Foto: Arhiva Lucerne University

Elvetia a liberalizat, de la 1 iunie, piata muncii pentru romani si bulgari, iar interesul a fost urias daca ne uitam cat a crescut numarul muncitorilor din aceste tari.

Mai exact, cifra a crescut de 10 ori fata de iunie 2015 - de la 53 la 581 de persoane ce au primit permise de munca permanente.

Cum se vede interesul romanilor in Elvetia, cum sunt priviti conationalii nostri acolo si ce oportunitati si drepturi au ne-a explicat politicianul elvetian Michael Derrer, care lucreaza activ cu autoritatile romane pentru intarirea relatiilor bilaterale intre cele doua tari.

Pana la 1 iunie, cand s-a liberalizat piata muncii pentru romani si bulgari in Elvetia, care erau conditiile pe care acestia trebuiau sa le indeplineasca pentru a putea lucra acolo?

Angajatorul trebuia sa arate ca nu putea gasi o persoana rezidenta in Elvetia care ar fi putut indeplini functiile pentru care el vroia sa angajeze o persoana din Romania sau Bulgaria. Adica muncitorii autohtoni aveau ...citeste mai departe despre "Liber la munca in Elvetia pentru romani: Ce oportunitati exista si cum ne privesc elvetienii - Interviu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#locuri munca romani Elvetia, #liberalizare piata munca romani Elvetia , #Stiri Locuri de munca