Lipsa fortei de munca provoaca pierderi de circa 200 milioane de euro

Miercuri, 12 Septembrie 2007, ora 11:12
1431 citiri
Lipsa fortei de munca provoaca pierderi de circa 200 milioane de euro

Din cauza lipsei fortei de munca oamenii de afaceri din Romania pierd, anual, circa 200 milioane euro , a declarat, pentru ROMPRES, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Cristian Parvan.

'Una dintre principalele probleme cu care se confrunta oamenii de afaceri din Romania este lipsa fortei de munca. In acest context, AOAR isi propune ca in urma unor discutii cu autoritatile sa urgenteze formalitatile necesare pentru aducerea fortei de munca in Romania', a mentionat Cristian Parvan.

De asemenea, secretarul general al AOAR a precizat ca organizatia pe care o reprezinta solicita autoritatilor sa reduca numarul de functionari publici si sa informatizeze sistemele utilizate, masura ce se impune pentru inlaturarea birocratiei.

'Birocratia cu care se confrunta oamenii de afaceri inseamna costuri, deci pierderi. In acest sens, reducerea numarului de functionari si informatizarea sistemelor ar rezolva aceasta problema', a afirmat Parvan.

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu si-a exprimat la inceputul acestei luni, in cadrul reuniunii anuale a diplomatiei romane, speranta ca in urma consultarilor MAE cu autoritatile din Spania si Italia se va reusi readucerea fortei de munca emigrate din Romania.

Seful Executivului a sustinut ca nivelul de salarizare a crescut in domeniul constructiilor din Romania, astfel incat romanii din strainatate ar putea castiga mai bine acasa.

'O sa fiti surprinsi, cel putin in domeniul constructiilor, dupa cunostintele mele, nivelul de salarizare a ajuns sa fie mai ridicat in Romania decat salariile pe care le primesc ei in tarile de care vorbeam (Spania, Italia - n.r.). Asadar, ar fi un stimulent important pentru intoarcerea lor in tara', a declarat premierul Tariceanu.

Bloombiz

(Sursa: Rompres)

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.