Londra: Regulile post-Brexit vor "inchide robinetul" pentru strainii slab calificati

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 10:36
1198 citiri
Londra: Regulile post-Brexit vor "inchide robinetul" pentru strainii slab calificati
Foto: Arhiva Ziare.com

Regatul Unit va "inchide robinetul" pentru strainii slab calificati si le va solicita tuturor lucratorilor calificati care doresc sa vina in aceasta tara sa aiba oferte de munca ferme si sa indeplineasca cerinte salariale si de cunoastere a limbii engleze, potrivit regulilor care se vor aplica din 2021.

Regatul Unit a parasit oficial Uniunea Europeana la finalul lunii ianuarie, dar pana la 31 decembrie 2020 este in vigoare o perioada de tranzitie, in care se produc putine schimbari comparativ cu perioada ante-Brexit.

"Noul nostru sistem de imigratie va inchide robinetul pentru forta de munca ieftina, slab calificata", a scris duminica ministrul de Interne britanic Priti Patel in cotidianul The Sun.

"Incepand de anul viitor, toti lucratorii calificati vor trebui sa obtina puncte suficiente pentru a munci in Regatul Unit. Ei vor trebuie sa vorbeasca engleza, sa aiba o oferta ferma de munca si sa indeplineasca cerintele salariale", a adaugat Patel.

In prezent, cetatenii UE pot circula liber intre statele membre, ceea ce i-a determinat pe unii britanici sa voteze pentru Brexit la referendumul din 2016 intr-o incercare de a reduce numarul strainilor care sosesc in Regatul Unit, transmite Reuters.

Citeste si Von der Leyen nu se teme de un Brexit dur: Ne aflam intr-o pozitie favorabila ...citeste mai departe despre "Londra: Regulile post-Brexit vor "inchide robinetul" pentru strainii slab calificati" pe Ziare.com

#Brexit romani munca Marea Britanie , #Stiri Locuri de munca