Lucruri care nu ar trebui spuse, la birou

Sambata, 19 Martie 2011, ora 23:39
2972 citiri
Lucruri care nu ar trebui spuse, la birou

Uneori, relatia buna pe care o ai cu colegii de birou te face sa uiti ca te afli inca intr-un mediu corporate si sa iti permiti mult mai multe lucruri decat ar trebui. Chiar daca tie nu iti par deplasate, unele afirmatii ale tale iti pot distruge credibilitatea, iar in unele cazuri te-ar putea costa chiar jobul.

Iata cateva lucruri pe care expertii in HR citati de publicatia BNET te sfatuiesc sa le eviti pe cat posibil, la birou.

Nu spune niciodata ca tu nu muncesti pentru bani

Chiar daca nu o faci intentionat, oamenii vor avea senzatia ca le vorbesti cu superioritate, de aceea o idee mai buna ar fi sa nu vorbesti niciodata despre bani.

Nu ameninta ca vei spune sefului ce se intampla

In primul rand, orice amenintare este un semn de slabiciune.

Daca ai o pozitie de putere, iti permiti sa actionezi fara sa ameninti, insa daca nu te afli in aceasta pozitie si te pretezi la amenintari, iti pierzi orice urma de credibilitate.

Nu te certa cu nimeni, in public

Acest lucru este umilitor si extrem de ofensator pentru unele persoane.

Mai mult decat atat, seful tau ar putea sa se simta si el jignit de atitudinea ta, in birou.

Nu spune cuiva lucruri pe care nu iti permiti sa le spui in public

Managerii si directorii au lucruri importante de discutat in spatele usilor inchise si asta le da dreptul sa pastreze discretia unor anumite informatii.

Daca nu esti unul dintre ei si nu porti o discutie cu relevanta la nivel corporate, cel mai bine este sa ai grija ce vorbesti si in discutiile personale de la birou pentru ca dispozitivele tehnologice sunt acum la indemana oricui, iar replicile tale pot ajunge oricand la urechile conducerii.

Nu conta pe "prietenia" cu seful tau

Chiar daca acesta te place, nu te baza pe faptul ca asta ar conta, cand vine vorba de afaceri, deoarece pentru orice manager business-ul este cel mai important.

Aceasta atitudine te va face tinta ironiilor celorlalti colegi, pentru ca nimeni nu il va aprecia pe cel care afiseaza sfidator o relatie extrem de buna cu seful.

Nu barfi

Discutiile fara acoperire nu reusesc decat sa afecteze negativ mediul de lucru, chiar daca tie ti se pare ca ultima barfa iti intareste comunicarea cu colegii.

Nu iti asuma o autoritate inchipuita

Evita sa spui in fata colegilor ca tu esti responsabil cu o anumita arie, daca nu este adevarat, si nici nu iti asuma sarcini pe care stii ca nu le poti indeplini.

Toate aceste lucruri vor arata ca esti lipsit de valoare, incercand sa pari puternic si, implicit, iti vor afecta credibilitatea.

Evita glumele de proasta calitate

Unii oameni ar putea fi sensibili la anumite subiecte, iar glumele talear putea aduce un dezechilibru in atmosfera din biroul vostru.

Gaseste limita in functie de oamenii din jurul tau si pastreaza picanteriile pentru prietenii de-o viata, dupa program.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#job, #birou, #ce sa nu spui la birou, #mediu corporate, #credibilitate , #Stiri Locuri de munca