Analiza: Lucruri esentiale despre legea voluntariatului

Vineri, 06 Iunie 2014, ora 10:50
1382 citiri
Analiza: Lucruri esentiale despre legea voluntariatului

Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege care reglementeaza voluntariatul in Romania, ce ar trebui sa vina in sprijinul tinerilor. El ofera cadrul legal pentru desfasurarea acestei activitati, insa exista cateva lucruri esentiale care trebuie stiute despre acest act normativ.

De exemplu, acesta nu se aplica in cazul internship-urilor neplatite in cadrul companiilor si nici nu conteaza pentru calcularea pensiei.

Ziare.com a stat de vorba cu Mihai Anghel, avocat senior al Tuca Zbarcea & Asociatii, despre aceasta lege.

El a explicat ca voluntariatul reprezinta o activitate pe care persoana implicata o desfasoara in mod liber si constient, fara a primi in schimbul muncii sale o remuneratie, avand posibilitatea retragerii in orice moment din activitatea de voluntariat prin denuntarea contractului cu un preaviz de 15 zile.

Totusi, in conditiile in care voluntariatul se desfasoara cu ...citeste mai departe despre "Lucruri esentiale despre legea care ar trebui sa vina in sprijinul tinerilor romani" pe Ziare.com

#lege voluntariat capcane, #efecte lege voluntariat, #lege voluntariat tineri, #lege voluntariat , #Stiri Locuri de munca